(長文) 香港人將被孤立 我地要做嘅係生存 唔係發動戰爭

522 回覆
1232 Like 82 Dislike
以色列 以前 一向咩9都冇😒滅國都滅幾次。

7國開頭既泰國 比人層村咁撚屠。

新加坡 比人放棄而偷雞成國
宜家唔係香港人唔識教仔,而係香港地比支那人溝淡曬,加上支那港共唔要皮唔要面到出曬骨
所以有生仔既香港人更加要教育好自己既小朋友
簡單兩隻字:移民
老實講 香港人缺乏軍隊 缺乏政治天才 搞到咁已經好勁 只要睇返歷史就知道 成功嘅革命係有軍事力量 同埋一啲大嗌祖國萬歲然後同政客官員同歸於盡嘅英雄
不過以前人地搞革命啲領袖真係地下組織做野, 唔係周圍屌晒鄰居點唔搞革命咁弱智
猶太佬有猶太復國主義有猶太教
香港人有乜?
基本上係一路削弱緊香港呢個地方去提升中國其他城市
因為錢繼續留香港又唔鐘意中國既人都係要睇路
香港人無資本, 地下好硬
支持
早前都有post講過,話歷史上往往由低層革命成功係呃鳩你,冇中上層嘅資源權力,邊到得黎推翻政府?
歷史上嘅農民起義奴隸起義 九成九都係讀書人貴族地主睇唔過眼同情班人幫手先成功 你冇資源冇人力大字都唔識多隻自己振臂高呼call馬起義 最後最好嘅結果係揀座山做山大王 之後等比朝廷剿滅
猶太人嘅路可能係香港人嘅路
但係仲差左個宗教式嘅思想凝聚
無左依樣 好難再聚番
見你冷靜返,我講句sorry先

以色列係因為有資本家有人係美國所以得到支持,打主要係立國後守護國土,但香港都冇國,好唔同架。

泰國唔熟,上網睇我會話泰國係多個主權互劈爭一統區域文化嘅形式,但香港係要由一個穩定主權中獨立。

新加坡,死好命當年未有錢嘛,香港有錢又呃到人,我係中共寧願殺曬香港人都唔會主動放棄,何況仲日日一點也不能少
咁就含得撚啦
我唔認為習近平再列寧化,就恢復到列寧黨原來的殺人能力,九千萬黨員太多
東歐國家只係政府作為偽儡,天主教會東正教會仲係到,所以只係政權和社會出現尖銳矛盾,將外來政權驅逐,原來的社會仲可以恢復得到,波蘭就係經過共產黨掃蕩乾淨社會垃圾,只有波蘭天主教會打唔垮,接收了餘下的散兵遊勇,然後愈戰愈強
打 我而家就去打仗 打屬於我自己嘅一場仗
假若現實世界根本就係一個戰場
咁一切現象係咪一對殘酷假象

假如現實要我去打一場假仗
打住乜野旗號 打一場點樣嘅仗
打得唔好我嘅生命就此劃上句號
問得唔好 我應該問生命一個乜野問號

問我 悲哭聲可以有幾多幾多
問我童謠用乜野號角可以吹乜野悲歌
歌舞昇平嘅世界 幾可聽到凱旋歌曲
曲終人散嘅時候 只有剩低幾個幾個

我問我 我嘅戰友係咪就係我一個
我為我 嘅生命戰鬥要我保衛我
得罪講句呢啲都係講個信字 正如楊onq同你講之後會變勇武 你信唔信先

同埋如果咁講 我見到個班仆街都真係幾大批人

我覺得唔好講到自己去外國可以點點有用 點樣光復香港散播民族主義先 settle好自己生活先算啦
唔係就好似當初咁 個個吹到開公司接手足
點知去到今日已經個個話去到諗住做藍領討論關於手足既事 就係笑住等睇走唔到既入集中營

同埋自比猶太人冇意思 一黎受既傷害係真係完全比唔上(同樣反抗力度都比唔上 呢個係事實)
二黎猶太人都冇咁賤笑鳩走唔到既人淨係呢樣都睇到香港人根本冇咁強民族性
現實就係難聽,我都係由最廢柴嘅角度出法,諗下有咩補底嘅方案姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞