(長文) 香港人將被孤立 我地要做嘅係生存 唔係發動戰爭

522 回覆
1232 Like 82 Dislike
講得好好,好現實,就係應該係咁
事實係殘酷既,香港既光復,必然同中國 (specifically中共) 既命運掛鉤,所以去到外國,有好多野可以做。
小既,做好自己,Get better everyday,話比世界聽Hong Kong is not China;
有心既,更要響站穩腳步後積極參與當地政治,嘗試滲入香港既概念/Agenda

用猶太人比喻香港人,響世界話境黎講係over左,但猶太人既做法好值得香港人參考
都係一句姐,做到咪真,做唔到咪FF,咁生存之下,唔死都要做
Agree!
大家細個都挨過窮, 大個唔想自己仔女受同樣待遇正常,
但為左民族復興, 可能被個仔怨都要咁做
幫推
有參考價值
講得好好
idea is bullet proof
但係body唔係
你要留低個body先可以將idea承傳落去
個仔係你嘅,點教你話事
建立自己嘅小堡壘,唔好想太多,到十年後你仲記得光復香港係乜你已經好成功
真心
你睇下班猶太佬
FF咋,但我會試
最多係海外開間咖啡店,講香港話,用繁英對譯,請返香港人,播下已經冇再出嘅廣東歌,繼續做死廢柴香港人。

我哋雖然冇能力直接打爆共產黨,但我哋可以守住自己個腦,同配合海外手足最後反攻
agger
唔洗講咁多,剩係所有下一代好似大陸咁有得走既都走,同大陸一樣
push
唔知道應該堅持定早走早著
含撚啦你 有邊個種族唔係靠打靠殺番黎?

我地要生存! 你老母如果係咁 你投共咪得. 仲反咩撚抗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞