(長文) 香港人將被孤立 我地要做嘅係生存 唔係發動戰爭

522 回覆
1232 Like 82 Dislike
點解又會推到去自殺係咩形式嘅邏輯躍進
個個都咁諗大家一齊著草,可憐嗰班坐監,重傷,死左嘅抗爭者,比你班懦夫水左出去,轉個頭發現你班撚樣移民逃難
大家頂住!
對家岀咩手段我哋都知
我哋就好似坐以待斃咁
武肺爆發 唔停課 淨係掛住上電視打飛機維穩 單係呢點已經知港共係唔會再理香港人

另一面不斷清算 不斷利用崩壞制度老屈香港人

垃圾香港 有得走一定要走

留低係香港 衣食住行工作結婚安居 每一樣都係助長呢個邪惡政權 繼續壯大
支那角度,你生存已經係挑戰佢
咁你叫人唔好檯明上挑戰佢
咪即係去死囉

定係你仲有一絲天真覺得支那唔係咁諗?
部分正確 但係十多年後都我哋發圍的確冇錯 但係香港嘅手足又冇需要去到咁極端 個政府依家冇能者居之 雖然比較難去以前開花反抗 但亦不能任過政府隨心所欲 俾佢亂咁嚟 適當嘅反抗亦都需要
thank you巴打,本身今晚諗緊走唔走好,睇完你個post其實唔洗諗
十年未必得呀嘛

仲有要保存歷史同證據
過多幾年啲嘢就會再扭歪嚟講
Push
祝你好運,希望你將來仲記得今日香港人發生過嘅事
當年納粹之下,好多人都收埋啲猶太人,最後點?
共同承受嘅苦難,「反共產黨」
因為冇得防咁滯
得喇懦夫,揸住鍵盤過世啦
你憑咩擋到政府?
佢識你條鐵?
憑你徹底的勇氣?
泛民都係咁諗,結果咪又係死哂
呢二十幾年黎擋到政府d咩?
咁如果你堅持將來香港真係會有滅絕猶太人形式嘅屠殺,我只能用好現實嘅角度同你講,真係等死,所以我話走得就走。

但我比較相信中共會用洗腦為主,而唔係係國際前殺盡七百萬香港人,所以家人朋友形式嘅堡壘依然有機存在
真係自欺欺人既飛機文,成功既人永遠捉緊當下每一個可以突破既時機,失敗既人永遠呃自己仲有下一次

過去同當下既每一次你都踏唔出關鍵個一步,點期望十年後既自己會踏得出?

知唔知點解過去一年咁多人講if not now then when? 因為佢哋知道機不可失,失不再來,反觀一直講唔係end game叫人唔好all in既呢?客觀審視下呢一年黎得到啲乜?一退再退,退無可退仍然在退,結果?咪俾人當狗撚囉傻仔,能戰方能和,你連戰既膽量都無,敵人怕你啲咩?怕你打十年飛機既阿Q精神?定怕你把口有魔法識咒死人呀?

繼續縮埋一邊打飛機以為可以退到光復香港啦,浪漫主義就係講緊你呢挺撚樣
試問去咗外國仲點令個細路認同香港人呢個身份?
我愛香港呢一個地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞