(長文) 香港人將被孤立 我地要做嘅係生存 唔係發動戰爭

522 回覆
1232 Like 82 Dislike
生BB
有真實例子就太極端
你鳩噏ff就冇錯
ok you win
加油
屌,不推先岩
香港一早淪陷左邊到黎個香港國黎偏安, 而家要安定+團結人心
睇得出依度啲人幾怕, 如果成香港得返自己係反對派個種不利情況
以前啲人可能驚周圍都係間諜唔敢講,
而家有互聯網俾你搵同路人9UP都要講到咁絕望
樓主放負又叫人移民放棄香港 背棄坐監/過世手足
成隻五毛狗咁 拉

其實宜家連登仲有冇人會講依啲?
有嘅話係真係樂觀到有啲蠢定真係五毛嚟
中共比你想像更聰明
咩叫極端
唔係偏安,係我個建入面係數個香港人組成,眾多嘅個人團體,所以先話唔好強己所難去守護整個香港,想講嘅係最壞情況下,身邊嘅家人老死會係我地可以守到嘅地方。

當然冇人叫你同屋企走出街大叫天滅中共
香港人仲要時間去革命,
不過香港都無幾多時間淨底架啦
齊齊入集中營已經唔係天方夜譚啦
下一秒封港唔俾人移民,我相信共產黨做得到
面對現實,大家唔好咁天真樂觀經常係度打飛機
打國際線有用但係未最實際
因為盟友未俾到最實際既支持
制裁黑狗頂多咪係唔俾用銀行
無呢個實際傷害架
依家敵人殺到埋身啦,就死架
唔武力反抗又點生存到?
下一秒我地齊齊入集中營啦
唔好太天真,你對敵人太樂觀啦
你地手無寸鐵佢想點玩都得
走得甩生存到已經等於好彩
要返黎武力覆桌係難上加難
再加上香港人既性格過咗海就係神仙
仲點會返香港?
一個學生每日喺學校畀人洗腦8個鐘,有時唔係你教個仔就會肯聽,分分鐘舉報批鬥埋你。
廣州啲家長就係眼白白睇住自己啲仔女捨棄廣東話,一句老師要我地喺屋企都要講普通話就堅持到底,個家長都做唔到啲咩。唔好睇少中共啲洗腦同愚民政策。
我認同維吾爾族係樣板,我哋好可能面對佢呢種未來
咁老實講係係香港人抵死,亦證明冇資格要民主
推~
再推
大佬講緊你要去外國從政呀 人地無啦啦點會選你就係你要做到所有野都係該國優先去吸引選民呀嘛唔好九唔撚搭八咩係咪要當自己中國人啦
你私人時間講乜理得你咩 問題係得你當自己係香港人有咩用 你係要推動埋有行動 而家就係講緊你一個香港人 唔可能無啦啦背棄政綱話而家要幫香港點點點(除非香港突然64啦) 你睇返咁耐以黎都係本土外國政客做緊野啦

我地角色從來只係同外國講自己情況叫人地幫手 講到可以自己從政再推有影響力法案真係太遠
所以其實你都係叫走唔到嘅快啲自殺算
再祈求走到嘅有少少良心返嚟報仇

加油呀睇好你㗎
光復香港都要留返條命!

移咗民唔好叫自己香港人
融入人哋啦
天真過頭
跟佢咁講除咗有能力移民既人,個個可以洗定層忽入集中營
對家行先我地幾多步,
準備翻盤架啦
我地咩手段都要岀
成大事者,不拘小節也
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞