不捐血事件 簡單整合

670 回覆
596 Like 42 Dislike
紅十字會交待左d血的去向,係呢度好多on 9 唔信/唔聽,一係佢地蠻不講理,一係佢地都意挑撥中港矛盾。

血應該捐比值得救的人,如果D on 9話因為d血會比大陸而唔捐,咁我會話,呢d 第日有事,香港醫院唔應該輸血比佢地, 因為佢地只係一d顛倒是非的人渣, 有事都唔值得救。

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事
都有Don9仔成隻狗咁捐血
橫掂你都唔知自己D血捐左比邊個架啦

咪就係 死廢老快撚啲去死啦
平時就淨係識屌後生仔,坐位又世界冠軍咁同班後生仔鬥快跑去爭位
自己車費已經半價,仲要逼後生仔讓位比你?
臨死啦 又要後生仔捐血救你班廢老
平時唔係成日屌我地廢青咩?依家就廢比你睇,唔撚捐

既然你話唔知自己D血捐左比邊個,咁你去捐血,d血都可能係救緊d"本土派義士"wor。咁你又唔捐?定係你想d義士死?

根本你同其他on 9 仇老仇上腦,顛倒是非。

點會唔知?死左膠
啲血咪捐晒比啲蝗狗同廢老囉,邊個顛倒事非呢垃圾?

咁可以叫你死右渣。你都冇證據證明d血捐晒比你口中啲"蝗狗同廢老"?同埋內地人同老人黎醫院求醫,有需要輸血有咩問題。

唔夠講就話人垃圾,根本香港攪成今日咁係你呢種人有份做成

無證據?咁點解紅十字會死都唔公開啲血去向既資料?身有屎?
既然依家血咁告急,咁咪公開資料囉。驚呀?唔敢公開?
透明度低到呢 公開左資料,香港知啲血去晒邊咪鋸晒囉,turn out唔係大部分去晒蝗度,我第一個去捐

香港捐成咁都係因為你呢啲廢物做成。幫住晒啲蝗同廢老,中共一步一步侵蝕香港,你班廢柴都唔識反抗啊 叫你公開資料又唔敢!

咪就撚係, 公開數據,d人自己識判斷值唔值得捐架啦
日日係度叫春話唔夠血有西用咩
上年捐左一次 好有罪惡感
你捐咪捐
唔捐咪唔捐
人地澄清左無淨係俾大陸人用又係都唔信
要人公佈使用既人國藉就仲好笑
d人值唔值得救要睇咩passport架?
醫生覺得你係窮撚醫返晒藥費唔輸血俾你又得唔得?

Show Blocked User - 毒自上高登

我屌你老母臭閪啦
捐血都唔可以知用去邊?
傻撚左呀 紅十字狗

你捐錢俾unicef會唔會知你果一蚊用咗晌邊個國家? 你捐衫俾救世軍會唔會知你果件衫俾咗邊個細路?

問題人地起碼有個數據講所有開資
紅十字會呢

好多都有講個別project 做左咩

助養兒童既話真係知exactly啲錢點用, 俾左邊個

同埋哩啲資料醫管局一定好齊

又唔係開名, 點解唔出得
紅十字會交待左d血的去向,係呢度好多on 9 唔信/唔聽,一係佢地蠻不講理,一係佢地都意挑撥中港矛盾。

血應該捐比值得救的人,如果D on 9話因為d血會比大陸而唔捐,咁我會話,呢d 第日有事,香港醫院唔應該輸血比佢地, 因為佢地只係一d顛倒是非的人渣, 有事都唔值得救。

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事

平時就淨係識屌後生仔,坐位又世界冠軍咁同班後生仔鬥快跑去爭位

既然你話唔知自己D血捐左比邊個,咁你去捐血,d血都可能係救緊d"本土派義士"wor。咁你又唔捐?定係你想d義士死?

點會唔知?死左膠

咁可以叫你死右渣。你都冇證據證明d血捐晒比你口中啲"蝗狗同廢老"?同埋內地人同老人黎醫院求醫,有需要輸血有咩問題。

無證據?咁點解紅十字會死都唔公開啲血去向既資料?身有屎?
既然依家血咁告急,咁咪公開資料囉。驚呀?唔敢公開?
透明度低到呢 公開左資料,香港知啲血去晒邊咪鋸晒囉,turn out唔係大部分去晒蝗度,我第一個去捐

香港捐成咁都係因為你呢啲廢物做成。幫住晒啲蝗同廢老,中共一步一步侵蝕香港,你班廢柴都唔識反抗啊 叫你公開資料又唔敢!

都話派血由HA負責囉
你問紅十字會有撚用咩

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事

唔好意思wor
我相信"本土派義士"會想廢老廢蝗死得愈多愈好

e家擺明仇老架啦
慘得過有on9仔成隻狗咁捐血
仲要俾人笑弱智

咁我都想"本土派義士"死得愈多愈好,叫醫院唔好輸血比呢d人!!!

咁咪一齊唔好捐囉 睇下邊個死先

咁又係, 班本土義士最錫身, 其實又真係無咩幾可會用到血, 所以本土撚先咁大聲話捐血係蝕本.

唔夠你地共產黨咁英勇為國捐軀 以後有咩事叫上面捐俾你啦
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

我屌你老母臭閪啦
捐血都唔可以知用去邊?
傻撚左呀 紅十字狗

你捐錢俾unicef會唔會知你果一蚊用咗晌邊個國家? 你捐衫俾救世軍會唔會知你果件衫俾咗邊個細路?

救世軍有冇咒鳩你唔捐錢要死身邊既人

唔會, 因為真係無可能, 唔捐血就會la, 人地講個可能性啫.

冇錢唔會死人

呢個世界一日有幾多人因為冇錢而死

仲唔拿拿臨捐曬d 錢出黎

有錢咪買到血囉
我都唔支持話揀人救,但血係我既 我要知捐左係邊我係唔係咁過份呀屌。講撚到捐血係公民義務咁,捐血係做善事啦,我冇咩責任捐血。就算我第時老豆老母冇血用我都唔會怪唔捐血既人啦係唔係呀,係怪都怪香港政府同醫療制度啦。
我都唔支持話揀人救,但血係我既 我要知捐左係邊我係唔係咁過份呀屌。講撚到捐血係公民義務咁,捐血係做善事啦,我冇咩責任捐血。就算我第時老豆老母冇血用我都唔會怪唔捐血既人啦係唔係呀,係怪都怪香港政府同醫療制度啦。

一日唔公開一日都唔捐,留返啲on9仔比血我地用

一日唔公開一日都唔捐,留返啲on9仔比血我地用

放心 香港周街on9 仔/女

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事

唔好意思wor

e家擺明仇老架啦
仲要俾人笑弱智

咁我都想"本土派義士"死得愈多愈好,叫醫院唔好輸血比呢d人!!!

大家咁話啦
都係個句
你管得住D血俾邊個先算啦on9仔

咁捐血d人愈來愈少的話,而你唔住D血比邊個,有可能比哂你口中d廢老,到時d後生冇血用死左,你呢種人係最大責任。

點撚解會係我地唔肯捐既人有責任,痴撚線
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

中港兩地政府一齊將香港打造成醫療港又乜嘢玩法?
一直都夠用, 做完醫療港就唔夠

就算唔講因果關係, 你唔夠血仲做醫療港?

問題係醫療港唔成功, 大陸人都唔show鳩你.

九成血用係公立. 唔好話大陸人, 其實香港人大型手術都係靠公院.

巴打去過醫院未, 入面 D 人唔撚係講香港話架

主要老人家有新份證你都唔當香港人咁你都唔撚係la.
移民後代.

我係針對「問題係醫療港唔成功」呢句
唔成功仲嚟香港做手術把撚呀?
仲嚟香港生仔把撚呀?
早幾年婦科好搵, train 完婦科之後突然落閘, 私院幾多婦科醫生想689冚家剷呀?
講到尾醫療港同私院收大陸人咪又係錢, 邊個唔係搵錢
但都唔係仆街到賺完唔認數掛?

人地黎香港生係貪新份證, 真係貪你D醫生咩.
根本運港大深圳醫院都無生意, 香港醫療咁貴, 大陸俾得起錢大陸仲好過你, 想平又有泰國呢D. 香港私院收費全亞洲最貴有閪人黎.

唔見劉德華奶完野番大陸醫既

大陸有做醫療旅遊目的地統計, 最多係日本、韓國、美國、台灣、德國、新加坡、馬來西亞、瑞士、泰國和印度.

香港完全唔入流, 香港醫療係外人睇根本無優點.

我理撚得佢排幾第呀, 又鬥慘呀?
香港係佢地個 list 到排100又點? 係唔係冇人落黎香港做過手術呀?
醫院講大陸話班撚屌係唔係全部台灣人呀?

因為鳩up人最多, 公院只收有身份證既. 最多係住左幾十年既老人家同產婦. 你話香港人唔病唔生仔我無野講.

所以冇大陸遊客嚟香港做手術生仔, 係咪呀?

生仔一定無, 私院唔做大型手術要用既血都好少.
香港私家醫院都係香港人多, 為左少幾%既人犠牲全香港人, 本土派係有計既

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事

點會唔知?死左膠

香港大型手術以年紀排, 無血一定死後生仔先, 佢地都係想咁啫.

跟本d本土派/香港右翼一直以來都on99,自己做d野攪死自己/香港,好似反對全民退保又係咁。

屌你老母,明明就係左膠,建制先係搞死香港既仆街

全民退保一定要反拎年青人既錢養你班垃圾賤種死廢老

ok,你要講全民退保,係港英年代已經講緊全民退保,當年經濟富裕,老年人口少,社會負擔少,點解當年唔搞全民退保 ??????????? 搞左佢地依加咪有錢退休,點解唔搞因為係用佢地既錢!

到依加洗哂錢想打劫年青人既錢,有冇咁著數,年青人冇責任幫你地班廢老埋單
睇左咁耐 到底關三三四制咩事?
睇到打個突

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事

唔好意思wor

e家擺明仇老架啦
仲要俾人笑弱智

咁咪一齊唔好捐囉 睇下邊個死先

咁又係, 班本土義士最錫身, 其實又真係無咩幾可會用到血, 所以本土撚先咁大聲話捐血係蝕本.

唔夠你地共產黨咁英勇為國捐軀 以後有咩事叫上面捐俾你啦

唔夠血都係用中國血架la, 有得你揀咩. 不過咩本土派勇武撚有排都用唔著.
捐血都蝕底, 為港革命流血, 不了.

點會唔知?死左膠

香港大型手術以年紀排, 無血一定死後生仔先, 佢地都係想咁啫.

跟本d本土派/香港右翼一直以來都on99,自己做d野攪死自己/香港,好似反對全民退保又係咁。

屌你老母,明明就係左膠,建制先係搞死香港既仆街

全民退保一定要反拎年青人既錢養你班垃圾賤種死廢老

ok,你要講全民退保,係港英年代已經講緊全民退保,當年經濟富裕,老年人口少,社會負擔少,點解當年唔搞全民退保 ??????????? 搞左佢地依加咪有錢退休,點解唔搞因為係用佢地既錢!

到依加洗哂錢想打劫年青人既錢,有冇咁著數,年青人冇責任幫你地班廢老埋單

所以一定要反對到
等我地變左老人家 先再支持

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事

唔好意思wor

e家擺明仇老架啦
仲要俾人笑弱智

大家咁話啦
都係個句
你管得住D血俾邊個先算啦on9仔

咁捐血d人愈來愈少的話,而你唔住D血比邊個,有可能比哂你口中d廢老,到時d後生冇血用死左,你呢種人係最大責任。

既然係咁
咁我等廢老死得7788
我先再捐啦
睇左咁耐 到底關三三四制咩事?
睇到打個突

講到334會令到D人人間蒸發咁
唔知做乜鳩
研究院搶 funding, 你可以話香港肯做 research 班人唔夠大陸人叻
讀大學搶學位,你可以話佢係乜乜省級狀元叻撚過哂你班香港人 (堆廢嘅又唔知點解)

搶床位生仔, 搶奶粉, 左膠又話佢地都唔想, 只係想俾最好嘅下一代
到幼稚園中小學搶學位, 就話雙非都係香港人
左膠打官司打到新香港人可以即食老綜都冇所謂啦, 香港大撚把錢嘛
遲吓連份工都搶埋都冇所謂啦 (呢家中環已經係)

仆你個街, 搶完血, 仲可以話冇, 屌你咩
你 spin 下話佢有錢大撚哂都好吖

香港自由市場,係間公司老闆要請內地人而唔請香港人,咁你唔屌柒請內地人d老闆,反而屌d內地求職者?

我都想人人永遠有工開,呢樣野係自由市場之下好難做到,反而大陸以前個種計劃經濟可以做到,咁係唔係應該叫香港行番以前大陸套經濟制度。

根本香港而家個問題係資本主義自由市場走到去極端,你班仆街唔屌呢樣,反而走去屌d弱者,真係on99

我呢家提出政府出錢買血解決問題咪用緊市場走解決囉大經濟學家你又話似大陸好低俗唔高尚。
咩叫資本主義自由市場走到去極端?可唔可以解釋下
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

中港兩地政府一齊將香港打造成醫療港又乜嘢玩法?
一直都夠用, 做完醫療港就唔夠

就算唔講因果關係, 你唔夠血仲做醫療港?

問題係醫療港唔成功, 大陸人都唔show鳩你.

九成血用係公立. 唔好話大陸人, 其實香港人大型手術都係靠公院.

巴打去過醫院未, 入面 D 人唔撚係講香港話架

主要老人家有新份證你都唔當香港人咁你都唔撚係la.
移民後代.

我係針對「問題係醫療港唔成功」呢句
唔成功仲嚟香港做手術把撚呀?
仲嚟香港生仔把撚呀?
早幾年婦科好搵, train 完婦科之後突然落閘, 私院幾多婦科醫生想689冚家剷呀?
講到尾醫療港同私院收大陸人咪又係錢, 邊個唔係搵錢
但都唔係仆街到賺完唔認數掛?

根本運港大深圳醫院都無生意, 香港醫療咁貴, 大陸俾得起錢大陸仲好過你, 想平又有泰國呢D. 香港私院收費全亞洲最貴有閪人黎.

大陸有做醫療旅遊目的地統計, 最多係日本、韓國、美國、台灣、德國、新加坡、馬來西亞、瑞士、泰國和印度.

香港係佢地個 list 到排100又點? 係唔係冇人落黎香港做過手術呀?

因為鳩up人最多, 公院只收有身份證既. 最多係住左幾十年既老人家同產婦. 你話香港人唔病唔生仔我無野講.

香港私家醫院都係香港人多, 為左少幾%既人犠牲全香港人, 本土派係有計既

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事

點會唔知?死左膠

你on9?,全民退保都撐

笑到噴水

笑到噴水

做5毛做到佢咁低質

Ngo大部分都係呃錢,不論知名度
唔關中港事,要捐比班藍絲阿叔阿伯?
食屎啦,餵蚊都唔比你地呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞