不捐血事件 簡單整合

670 回覆
596 Like 42 Dislike
捐嚟要受氣 唔捐咪唔捐
真係有義士等教急到時到候你荒死唔會有人出聲
自己都未搞得掂 咁大愛救蝗同廢老拓柒?
我地受緊苦都係因為呢班人咋
成班左膠stockholm syndrome

危急時先黎捐, 你未到醫院都死左.

所以千其唔好上街暴力抗爭呀, 有咩事而家實唔夠血死撚硬.
上面啱wo
整個香港人既血庫 不過都幾大成本
如果真係有第一時間捐
紅十 不了
"基於人道精神考慮,在血液供應充足甚至有餘額,以及香港病人不需要用上所有血液時,中心或會作個別例外考慮,將剩餘血液幫助香港以外的病人。"

咁依家唔夠血, 紅字condition先唔存在

佢公開講會暫停幫蝗先叫人捐啦

你敢肯定唔存在?
支那大肚婆
衝黎生仔係咪唔會用?
基本冇人會知

就算佢公開講 但事實上根本冇咩可能
黑字白紙寫清楚 成個病人用血先後次序/優先次序
完全公開先再講啦

如果支那蝗入左院生仔有需要輸血
唔輸比佢又 好似講唔通

可唔可以update下
依家重邊雙非香港出世(或近乎無)
依個論點早幾年拎出黎就得,今時今日重拎出講咪只會被人不斷放大同攻擊依點,之後刻意忽略其他論點

講上年total雙非(唔止大陸)只佔所有出生人口1.2%, 不過佢地唔睇呢D既.
最緊害到本地人就得la.
反正本土派奉行不流血革命, no blood, no problem

繼續抺黑本土囉
繼續spin
"基於人道精神考慮,在血液供應充足甚至有餘額,以及香港病人不需要用上所有血液時,中心或會作個別例外考慮,將剩餘血液幫助香港以外的病人。"

你敢肯定唔存在?
支那大肚婆
衝黎生仔係咪唔會用?
基本冇人會知

完全公開先再講啦

唔輸比佢又 好似講唔通

所以唔捐咪冇得輸比佢

如果支那蝗用得多血
charge 埋佢地"血費",用黎吸引香港人捐血

你敢肯定唔存在?
支那大肚婆
衝黎生仔係咪唔會用?
基本冇人會知

完全公開先再講啦

唔輸比佢又 好似講唔通

可唔可以update下
依個論點早幾年拎出黎就得,今時今日重拎出講咪只會被人不斷放大同攻擊依點,之後刻意忽略其他論點

講上年total雙非(唔止大陸)只佔所有出生人口1.2%, 不過佢地唔睇呢D既.
反正本土派奉行不流血革命, no blood, no problem

你對紅十字會呢個數據, 有咩睇法
2007年收集205645單位血液
2016年收集258222單位血液

唔夠十年
捐血增長25%,香港人口增長少於10%
2006夠用,2016唔夠用
紅十字會交待左d血的去向,係呢度好多on 9 唔信/唔聽,一係佢地蠻不講理,一係佢地都意挑撥中港矛盾。

血應該捐比值得救的人,如果D on 9話因為d血會比大陸而唔捐,咁我會話,呢d 第日有事,香港醫院唔應該輸血比佢地, 因為佢地只係一d顛倒是非的人渣, 有事都唔值得救。

咁點樣解釋捐血人口同以前比差唔多但係個用血量多左咁多

咁啲血去曬邊

人口老化呀屌, 講左幾年都問呢D

而家好多"本土派" 將d野賴哂去中港矛盾,人地同佢解釋又唔聽,一味以為自己正確。

呢d本土派第日有事去醫院要輸血,可唔可以要求香港政府唔好輸血比佢地?

你有名單先講啦柒頭 仲有心肝個D 一上報大把大狗衝

你敢肯定唔存在?
支那大肚婆
衝黎生仔係咪唔會用?
基本冇人會知

完全公開先再講啦

唔輸比佢又 好似講唔通

可唔可以update下

唔夠十年

答左廿萬次, 香港人口老化係用多左血, 近年本地高齡產婦急增都係.
anyway, 數據講廿萬次都唔見, 大家少心身體, 唔好咁多戶外活動.
我曾經輸過血 我家姐生仔既時間都輸過
我曾經輸過血 我家姐生仔既時間都輸過

叫你家姐唔好再生, 有咩事大肚婆要超多血, 撞正唔夠死硬.
從今開始, 不抗爭, 不流血, 不捐血, 保血革命.
紅十字會交待左d血的去向,係呢度好多on 9 唔信/唔聽,一係佢地蠻不講理,一係佢地都意挑撥中港矛盾。

血應該捐比值得救的人,如果D on 9話因為d血會比大陸而唔捐,咁我會話,呢d 第日有事,香港醫院唔應該輸血比佢地, 因為佢地只係一d顛倒是非的人渣, 有事都唔值得救。

咁點樣解釋捐血人口同以前比差唔多但係個用血量多左咁多

咁啲血去曬邊

人口老化呀屌, 講左幾年都問呢D

而家好多"本土派" 將d野賴哂去中港矛盾,人地同佢解釋又唔聽,一味以為自己正確。

呢d本土派第日有事去醫院要輸血,可唔可以要求香港政府唔好輸血比佢地?

你有名單先講啦柒頭 仲有心肝個D 一上報大把大狗衝

為左抺黑本土派,班打手可以去到幾盡呢
唔關港支事,咁關邊個事?邊個挑撥港支矛盾?唔係我地啊,係班支那人咋

冇佢地出現,香港人咪繼續咁生活
咁都可以搵到位入本土派,真係好野
基於人道立場所以有餘額會捐俾蝗
而家日日話唔夠但日日有雙非持續輪血代表d咩
你叫班咩藍絲,愛港力出黎跪地say句sorry咪捐囉!
又屌後生,又想後生捐,食屎啦
唔撚捐 吹呀 我鐘意攬炒 稅就我交 血又我捐
錢就你既 我屌你老母啦
你捐咪捐
唔捐咪唔捐
人地澄清左無淨係俾大陸人用又係都唔信
要人公佈使用既人國藉就仲好笑
d人值唔值得救要睇咩passport架?
醫生覺得你係窮撚醫返晒藥費唔輸血俾你又得唔得?

Show Blocked User - 毒自上高登

港人用一包,大陸狗用九包
都叫無淨係比大陸狗用

你敢肯定唔存在?
支那大肚婆
衝黎生仔係咪唔會用?
基本冇人會知

完全公開先再講啦

唔輸比佢又 好似講唔通

可唔可以update下

唔夠十年

答左廿萬次, 香港人口老化係用多左血, 近年本地高齡產婦急增都係.
anyway, 數據講廿萬次都唔見, 大家少心身體, 唔好咁多戶外活動.

咪臭係,人口老化咁簡單都唔識
大拿拿多左6%啊 用多左15%是常識吧
所以呢個post應該post 喺校園台
捐嚟要受氣 唔捐咪唔捐
真係有義士等教急到時到候你荒死唔會有人出聲
自己都未搞得掂 咁大愛救蝗同廢老拓柒?
我地受緊苦都係因為呢班人咋
成班左膠stockholm syndrome

講得啱
有義士要血,我仆出黎捐有咩所謂
捐比d賣港賊,不了
你捐咪捐
唔捐咪唔捐
人地澄清左無淨係俾大陸人用又係都唔信
要人公佈使用既人國藉就仲好笑
d人值唔值得救要睇咩passport架?
醫生覺得你係窮撚醫返晒藥費唔輸血俾你又得唔得?

Show Blocked User - 毒自上高登

中港兩地政府一齊將香港打造成醫療港又乜嘢玩法?
一直都夠用, 做完醫療港就唔夠

就算唔講因果關係, 你唔夠血仲做醫療港?

問題係醫療港唔成功, 大陸人都唔show鳩你.

九成血用係公立. 唔好話大陸人, 其實香港人大型手術都係靠公院.

巴打去過醫院未, 入面 D 人唔撚係講香港話架

主要老人家有新份證你都唔當香港人咁你都唔撚係la.
移民後代.

我係針對「問題係醫療港唔成功」呢句
唔成功仲嚟香港做手術把撚呀?
仲嚟香港生仔把撚呀?
早幾年婦科好搵, train 完婦科之後突然落閘, 私院幾多婦科醫生想689冚家剷呀?
講到尾醫療港同私院收大陸人咪又係錢, 邊個唔係搵錢
但都唔係仆街到賺完唔認數掛?

人地黎香港生係貪新份證, 真係貪你D醫生咩.
根本運港大深圳醫院都無生意, 香港醫療咁貴, 大陸俾得起錢大陸仲好過你, 想平又有泰國呢D. 香港私院收費全亞洲最貴有閪人黎.

沖去公立醫院生, 生完可以走數, 你入大陸醫院唔俾紅包都唔駛指意見到醫生, 就算計埋2邊都俾錢仍然係香港平
我認為港人港血都唔得
有6成用家係揸住香港身份證既廢老
我唔想幫廢老
佢地拿拿聲死哂最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞