不捐血事件 簡單整合

670 回覆
596 Like 42 Dislike
其實呢度d人話捐血係傻仔,不如叫醫管局整份名單,下次呢d人入院,要輸血都唔好輸比佢地,因為佢地無資格受。

講咁耐原來你都係自私嘅右翼

佢意思係:
捐血梗係要支持啦
不過要我捐?不了
http://paper.wenweipo.com/2012/06/04/HK1206040012.htm
RC盲搶青少年既血,
不斷強調要年青人捐血
完全無諗過要班廢老既血
證明廢老真係廢物
其實呢度d人話捐血係傻仔,不如叫醫管局整份名單,下次呢d人入院,要輸血都唔好輸比佢地,因為佢地無資格受。

佢意思係:
捐血梗係要支持啦
不過要我捐?不了

我的確唔係大愛,左翼都唔大愛。既然你屌人捐血係傻仔,咁你都冇資格接受輸血。

又話呢個世界無左翼既

佢意思係:
捐血梗係要支持啦
不過要我捐?不了

我的確唔係大愛,左翼都唔大愛。既然你屌人捐血係傻仔,咁你都冇資格接受輸血。

又話呢個世界無左翼既

接唔接受輸血唔到你控制呀傻仔
我去到醫院就自自然然有血送到埋黎架啦
我想講話唔捐血既係有兩批人
一係淨係擔心香港人既血比支那人濫用
有一批人其實除左唔想俾支那人之外,連香港班廢老廢中都唔想俾佢地用。無論你點駁都好,香港血庫至少有八成都係廢老用既

ps:我係後果批割脈放血倒廁所都唔會再捐俾班廢老

OK 其實我好大愛
但香港市民生活唔規律
OT/玩到深夜又成日跟住尻假期食食食
身體好唔健康 去紅十字先至話唔適合捐
其實好冇效率 係咪先
不如強制叫紀律部隊捐血 死後捐埋器官
你話好唔好
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

咪係
貢獻呢家野從來都係你情我願
無話逼你無話剩
邊有好似紅十字會咁仆街
好似老奉咁要你每年捐足幾多萬包血
meet唔到quota就成條怨婦咁係到E'e'O'o
仲咒埋你身邊人

紅十字會都話而家唔夠血係因為你地班廢青做唔到嘢所以唔夠血呀

你睇下你地班廢青幾垃圾
小小嘢都做唔到
快撚啲去求佢地俾你捐血

佢意思係:
捐血梗係要支持啦
不過要我捐?不了

又話呢個世界無左翼既

冇左膠,有左翼,兩樣唔同,你有問題?

你咪係左膠囉

佢意思係:
捐血梗係要支持啦
不過要我捐?不了

又話呢個世界無左翼既

你咪係左膠囉

記住啦
你捐唔捐血都好
我去到醫院就自自然然有血送埋黎救我,吹咩

佢意思係:
捐血梗係要支持啦
不過要我捐?不了

又話呢個世界無左翼既

你咪係左膠囉

又係到屈人左膠,香港有D咁低質素的人真係可悲

咁又係呀,你拗黎拗去都唔敢去覆有數據既post

絕對同意你嘅提案
一早講左要有誘因比捐血者

OK 其實我好大愛
但香港市民生活唔規律
其實好冇效率 係咪先
你話好唔好

一路都冇迫你捐, 係你班on9見到紅十字會呼籲係到發哂顛

你夠一見到其他人反捐血就發撚晒矛添啦

佢意思係:
捐血梗係要支持啦
不過要我捐?不了

又話呢個世界無左翼既

你咪係左膠囉

屌你老母
我係低質架啦
係唔撚捐 我鐘意焦土呀
吹呀
http://www.info.gov.hk/gia/general/201702/08/P2017020800530.htm

淨係人口老化果項係無詳細解釋架
點架? 因為人口老化根本唔係造成血源短缺既主要原因囉

OK 其實我好大愛
但香港市民生活唔規律
其實好冇效率 係咪先
你話好唔好

一路都冇迫你捐, 係你班on9見到紅十字會呼籲係到發哂顛

我好想好想幫紅十字會慳返啲行政費
而強制要求紀律部隊好合情合理
在情 可以好有效率幫到有需要嘅人
在理 佢地本身就係公僕
所以唔係迫唔迫
佢地捐血捐器官就好似我哋市民交稅啫
捐比支那狗?不了

佢意思係:
捐血梗係要支持啦
不過要我捐?不了

又話呢個世界無左翼既

你咪係左膠囉

屌你老母
我係低質架啦
係唔撚捐 我鐘意焦土呀
吹呀

冇人迫你捐,你焦土你既事,唔好害到我

你夠唔捐血啦,
以你邏輯,你無資格接受輸血架傻仔
http://www.info.gov.hk/gia/general/201702/08/P2017020800530.htm

淨係人口老化果項係無詳細解釋架
? 因為人口老化根本唔係造成血源短缺既主要原因囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞