不捐血事件 簡單整合

670 回覆
596 Like 42 Dislike
你捐咪捐
唔捐咪唔捐
人地澄清左無淨係俾大陸人用又係都唔信
要人公佈使用既人國藉就仲好笑
d人值唔值得救要睇咩passport架?
醫生覺得你係窮撚醫返晒藥費唔輸血俾你又得唔得?

Show Blocked User - 毒自上高登

中港兩地政府一齊將香港打造成醫療港又乜嘢玩法?
一直都夠用, 做完醫療港就唔夠

就算唔講因果關係, 你唔夠血仲做醫療港?

問題係醫療港唔成功, 大陸人都唔show鳩你.

九成血用係公立. 唔好話大陸人, 其實香港人大型手術都係靠公院.

巴打去過醫院未, 入面 D 人唔撚係講香港話架

主要老人家有新份證你都唔當香港人咁你都唔撚係la.
移民後代.

我係針對「問題係醫療港唔成功」呢句
唔成功仲嚟香港做手術把撚呀?
仲嚟香港生仔把撚呀?
早幾年婦科好搵, train 完婦科之後突然落閘, 私院幾多婦科醫生想689冚家剷呀?
講到尾醫療港同私院收大陸人咪又係錢, 邊個唔係搵錢
但都唔係仆街到賺完唔認數掛?

人地黎香港生係貪新份證, 真係貪你D醫生咩.
根本運港大深圳醫院都無生意, 香港醫療咁貴, 大陸俾得起錢大陸仲好過你, 想平又有泰國呢D. 香港私院收費全亞洲最貴有閪人黎.

沖去公立醫院生, 生完可以走數, 你入大陸醫院唔俾紅包都唔駛指意見到醫生, 就算計埋2邊都俾錢仍然係香港平

係la, 好叻la, 上年俾盡有7百幾個黎左生仔, 為左佢地死要另外六萬幾個本地孕婦陪葬, 唔知最後大陸人死晒先定本地人死晒先呢.
根本d本土派,成日嗌"港人港x",一味仇視弱勢(仇窮仇老),自己d主張攪死自己/其他人/香港,我好懷疑係唔係共產黨派黎的臥底。

其實叫人唔捐血班on9, 醫管局應該同佢地簽張聲明,以後佢地需要輸血,一概禁止。

咁你去捐先啦,支持你去捐
根本d本土派,成日嗌"港人港x",一味仇視弱勢(仇窮仇老),自己d主張攪死自己/其他人/香港,我好懷疑係唔係共產黨派黎的臥底。

其實叫人唔捐血班on9, 醫管局應該同佢地簽張聲明,以後佢地需要輸血,一概禁止。

原來叫人唔捐血就係臥底同應該死
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

九成血用係公立. 唔好話大陸人, 其實香港人大型手術都係靠公院.

主要老人家有新份證你都唔當香港人咁你都唔撚係la.
移民後代.

我係針對「問題係醫療港唔成功」呢句
唔成功仲嚟香港做手術把撚呀?
仲嚟香港生仔把撚呀?
早幾年婦科好搵, train 完婦科之後突然落閘, 私院幾多婦科醫生想689冚家剷呀?
講到尾醫療港同私院收大陸人咪又係錢, 邊個唔係搵錢
但都唔係仆街到賺完唔認數掛?

人地黎香港生係貪新份證, 真係貪你D醫生咩.
根本運港大深圳醫院都無生意, 香港醫療咁貴, 大陸俾得起錢大陸仲好過你, 想平又有泰國呢D. 香港私院收費全亞洲最貴有閪人黎.

沖去公立醫院生, 生完可以走數, 你入大陸醫院唔俾紅包都唔駛指意見到醫生, 就算計埋2邊都俾錢仍然係香港平

係la, 好叻la, 上年俾盡有7百幾個黎左生仔, 為左佢地死要另外六萬幾個本地孕婦陪葬, 唔知最後大陸人死晒先定本地人死晒先呢.

請問你d數字邊到黎? 可以show黎睇下嗎?
其實一句講到尾公開數據咪得囉
屌你老母講咁撚多野屌柒人唔捐血,自己又唔做返d野
自己捐撚完d血都唔知去撚左邊捐黎把撚咩
身為慈善機構有透明度比捐血既人監察好撚合理啦
唔通好似d募款公司咁抽鳩你幾十% 行政費都要照捐咩
公開數據好似攞紅十字會命咁

岩呀,一句講哂唔公開一定身有屎
跟著中國紅十字會學哂D利益輸送

幾個打手講咁耐 又暴動又撞車又人口老化用血
紅十字乜數據都無 你憑咩斷定唔夠血係因為人口老化 高齡本地產婦
你講經都無撚用架 我地要求好簡單 淨係公開血用咗去邊
唔好講咩ha派血唔關紅十事啦 依啲一定有哂底
屌都屌咗幾年一直唔公開 除咗身有屎我諗唔到有咩原因

我冇話去捐, 亦冇逼你去捐,只係你叫人唔去捐,d理由離譜到。

捐左先ok?
等緊用你啲血
我曾經輸過血 我家姐生仔既時間都輸過

叫你家姐唔好再生, 有咩事大肚婆要超多血, 撞正唔夠死硬.

係公立醫院生就要預咗死
因為婦產科跳好多資深醫生去私院
點解? 因為之前私院好多「其他國家」嚟生仔,所以好 pay 同升得快

專科訓練同血就香港人埋單
錢就私院賺
身分證就大陸人拎 (左膠堅稱佢地係香港人)
之前公立醫院死幾多個都差婆

各取所需

唔係屌政府唔加公立醫院醫護d人工,而係走去屌內地人生仔。

屌 HA 都加唔到幾倍人工
應該屌經濟學, 因為 law of supply and demand
如果 demand 上升, 其他會唔變咪冇事

政府投放係醫療開支跟本唔夠,唔屌政府屌邊個

demand升, supply 一樣可以升,係好多香港on 9對經濟學一知半解,唔識諗資源可以增加

你唔好屌政府放得少錢係醫療呀, 你上司可能唔鍾意你用呢個論點

又屈人係五毛/打手,真係好恐怖。根本班本土on9, 一味幫政府/資本家講野,打壓弱勢,呢種人有血都唔好輸比佢地

你自己咪又係屈人本土

我冇話去捐, 亦冇逼你去捐,只係你叫人唔去捐,d理由離譜到。

捐左先ok?
等緊用你啲血

點知我d血會唔會益你d on9, 不了

原來閣下唔捐血屌人地叫人唔好捐血失敬失敬

捐左先ok?
等緊用你啲血

點知我d血會唔會益你d on9, 不了

咁你就收嗲啦
自己想大愛撚上身係度屌人叫人唔去捐
自己咪一撚樣
想知啲血會唔會益我咪叫紅十字會公開囉
其實一句講到尾公開數據咪得囉
屌你老母講咁撚多野屌柒人唔捐血,自己又唔做返d野
自己捐撚完d血都唔知去撚左邊捐黎把撚咩
身為慈善機構有透明度比捐血既人監察好撚合理啦
唔通好似d募款公司咁抽鳩你幾十% 行政費都要照捐咩
公開數據好似攞紅十字會命咁

岩呀,一句講哂唔公開一定身有屎
跟著中國紅十字會學哂D利益輸送

幾個打手講咁耐 又暴動又撞車又人口老化用血
紅十字乜數據都無 你憑咩斷定唔夠血係因為人口老化 高齡本地產婦
你講經都無撚用架 我地要求好簡單 淨係公開血用咗去邊
唔好講咩ha派血唔關紅十事啦 依啲一定有哂底
屌都屌咗幾年一直唔公開 除咗身有屎我諗唔到有咩原因

咁你憑咩斷定d血拎去賣?

所以你係解釋唔到紅十字會點解死都唔肯公開數據?
你做得依類型機構 消除公眾疑慮係你嘅責任
你交返個波俾我地?
我曾經輸過血 我家姐生仔既時間都輸過

叫你家姐唔好再生, 有咩事大肚婆要超多血, 撞正唔夠死硬.

係公立醫院生就要預咗死
因為婦產科跳好多資深醫生去私院
點解? 因為之前私院好多「其他國家」嚟生仔,所以好 pay 同升得快

專科訓練同血就香港人埋單
錢就私院賺
身分證就大陸人拎 (左膠堅稱佢地係香港人)
之前公立醫院死幾多個都差婆

各取所需

唔係屌政府唔加公立醫院醫護d人工,而係走去屌內地人生仔。

屌 HA 都加唔到幾倍人工
應該屌經濟學, 因為 law of supply and demand
如果 demand 上升, 其他會唔變咪冇事

政府投放係醫療開支跟本唔夠,唔屌政府屌邊個

demand升, supply 一樣可以升,係好多香港on 9對經濟學一知半解,唔識諗資源可以增加

你唔好屌政府放得少錢係醫療呀, 你上司可能唔鍾意你用呢個論點

又屈人係五毛/打手,真係好恐怖。根本班本土on9, 一味幫政府/資本家講野,打壓弱勢,呢種人有血都唔好輸比佢地

你自己咪又係屈人本土

叫港人港血唔係"本土派"係咩

梁振英夠講港人港地, 唔通佢又係本土?
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

條友以為自己睇曬數據好威 醫院接近七成都唔係講廣東話 打開張patient list 全部都係R T身分證開頭 加蝗語拼音
利申 醫院做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞