不捐血事件 簡單整合

670 回覆
596 Like 42 Dislike
紅十都有打手
血係自己既

攪醫療旅行係政府既

捐完血冇左日假期 又累 聽日又要返工

有心人士記得捐埋我地個份

Ps 換過兩次血卡
你捐咪捐
唔捐咪唔捐
人地澄清左無淨係俾大陸人用又係都唔信
要人公佈使用既人國藉就仲好笑
d人值唔值得救要睇咩passport架?
醫生覺得你係窮撚醫返晒藥費唔輸血俾你又得唔得?

Show Blocked User - 毒自上高登

中港兩地政府一齊將香港打造成醫療港又乜嘢玩法?
一直都夠用, 做完醫療港就唔夠

就算唔講因果關係, 你唔夠血仲做醫療港?

問題係醫療港唔成功, 大陸人都唔show鳩你.

九成血用係公立. 唔好話大陸人, 其實香港人大型手術都係靠公院.

巴打去過醫院未, 入面 D 人唔撚係講香港話架

主要老人家有新份證你都唔當香港人咁你都唔撚係la.
移民後代.

我係針對「問題係醫療港唔成功」呢句
唔成功仲嚟香港做手術把撚呀?
仲嚟香港生仔把撚呀?
早幾年婦科好搵, train 完婦科之後突然落閘, 私院幾多婦科醫生想689冚家剷呀?
講到尾醫療港同私院收大陸人咪又係錢, 邊個唔係搵錢
但都唔係仆街到賺完唔認數掛?

人地黎香港生係貪新份證, 真係貪你D醫生咩.
根本運港大深圳醫院都無生意, 香港醫療咁貴, 大陸俾得起錢大陸仲好過你, 想平又有泰國呢D. 香港私院收費全亞洲最貴有閪人黎.
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

九成血用係公立. 唔好話大陸人, 其實香港人大型手術都係靠公院.

移民後代.

仲嚟香港生仔把撚呀?
早幾年婦科好搵, train 完婦科之後突然落閘, 私院幾多婦科醫生想689冚家剷呀?

根本運港大深圳醫院都無生意, 香港醫療咁貴, 大陸俾得起錢大陸仲好過你, 想平又有泰國呢D. 香港私院收費全亞洲最貴有閪人黎.

唔見劉德華奶完野番大陸醫既
其實一句講到尾公開數據咪得囉
屌你老母講咁撚多野屌柒人唔捐血,自己又唔做返d野
自己捐撚完d血都唔知去撚左邊捐黎把撚咩
身為慈善機構有透明度比捐血既人監察好撚合理啦
唔通好似d募款公司咁抽鳩你幾十% 行政費都要照捐咩
公開數據好似攞紅十字會命咁
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

去過醫院都知啲病人全撚部都係蝗狗黎
你訓醫院,隔離左右都係大陸狗黎
香港人既其實好少

係呀, 得大陸人病, 香港人唔會病唔會老.
但明明最多係老人家, 但又會有咁多大陸人條數唔知點計.
紅十都有打手

人地同你講道理就係打手, 係勁嘅.
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

我屌你老母臭閪啦
捐血都唔可以知用去邊?
傻撚左呀 紅十字狗
年幾前 放工去捐血
排左兩粒鐘先捐完(但輸血過程唔使12分鐘)

因為之前直踩14個鐘 個人唔太夠瞓 佢話我面色好差
留左我半個鐘先俾我走
差啲趕唔到睇戲

平日返學返工已經冇幾多時間可以嘥
捐個血都咁叉煩 不了
我覺得唔捐血阻止唔到事態發展
最重要係被壓力佢地公開資訊
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

我屌你老母臭閪啦
捐血都唔可以知用去邊?
傻撚左呀 紅十字狗

你捐錢俾unicef會唔會知你果一蚊用咗晌邊個國家? 你捐衫俾救世軍會唔會知你果件衫俾咗邊個細路?
紅十字會交待左d血的去向,係呢度好多on 9 唔信/唔聽,一係佢地蠻不講理,一係佢地都意挑撥中港矛盾。

血應該捐比值得救的人,如果D on 9話因為d血會比大陸而唔捐,咁我會話,呢d 第日有事,香港醫院唔應該輸血比佢地, 因為佢地只係一d顛倒是非的人渣, 有事都唔值得救。

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事
都有Don9仔成隻狗咁捐血
橫掂你都唔知自己D血捐左比邊個架啦

咪就係 死廢老快撚啲去死啦
平時就淨係識屌後生仔,坐位又世界冠軍咁同班後生仔鬥快跑去爭位
自己車費已經半價,仲要逼後生仔讓位比你?
臨死啦 又要後生仔捐血救你班廢老
平時唔係成日屌我地廢青咩?依家就廢比你睇,唔撚捐

既然你話唔知自己D血捐左比邊個,咁你去捐血,d血都可能係救緊d"本土派義士"wor。咁你又唔捐?定係你想d義士死?

根本你同其他on 9 仇老仇上腦,顛倒是非。

唔好意思wor
我相信"本土派義士"會想廢老廢蝗死得愈多愈好

e家擺明仇老架啦
慘得過有on9仔成隻狗咁捐血
仲要俾人笑弱智
紅十字會交待左d血的去向,係呢度好多on 9 唔信/唔聽,一係佢地蠻不講理,一係佢地都意挑撥中港矛盾。

血應該捐比值得救的人,如果D on 9話因為d血會比大陸而唔捐,咁我會話,呢d 第日有事,香港醫院唔應該輸血比佢地, 因為佢地只係一d顛倒是非的人渣, 有事都唔值得救。

咁點樣解釋捐血人口同以前比差唔多但係個用血量多左咁多

咁啲血去曬邊

人口老化呀屌, 講左幾年都問呢D

紅十字會輸血服務中心顧問醫生李卓廣證實,過去五年婦產科用血量急升兩成二,在各專科中排名第二,僅次於內科,就連需定期輸血的乙型重型地中海貧血症患者亦有增加。他估計大部份新增個案都由內地孕婦所生,動用血庫百分之八的用血量。

而當中近62%的紅血球使用於60歲或以上的長者,而80歲以上的長者病人更使用了28.2%紅血球,反映人口老化對臨床血液需求的壓力。

咪話人口老化law, 集中係公院即係有身份證la. 佢地唔係香港人你係?

另外本地高齡產婦急增都係.

死5毛狗成日用人口老代轉移視線,支那賤種用香港人血提都唔提
你捐咪捐
唔捐咪唔捐

移民後代.

仲嚟香港生仔把撚呀?

唔見劉德華奶完野番大陸醫既

大陸有做醫療旅遊目的地統計, 最多係日本、韓國、美國、台灣、德國、新加坡、馬來西亞、瑞士、泰國和印度.

香港完全唔入流, 香港醫療係外人睇根本無優點.
其實一句講到尾公開數據咪得囉
屌你老母講咁撚多野屌柒人唔捐血,自己又唔做返d野
自己捐撚完d血都唔知去撚左邊捐黎把撚咩
身為慈善機構有透明度比捐血既人監察好撚合理啦
唔通好似d募款公司咁抽鳩你幾十% 行政費都要照捐咩
公開數據好似攞紅十字會命咁

岩呀,一句講哂唔公開一定身有屎
跟著中國紅十字會學哂D利益輸送
樣樣嘢都要講回報

唔好講回報,係補償。我捐一次血要等咁耐,又會累,又冇咩光環拎,又冇錢。咁大佬我星期一至五翻工,我假期唔洗陪仔女咩,理性既人都唔去捐啦。你要我捐你係唔係都有少少車馬費畀下誘因呀,就算唔係車馬費你都咪要我上去等咁撚耐。

AGGER

咁你同大陸賣血有咩分別,根本你就想香港變到大陸咁。

問題係 你連 令人發自願心呢樣都做唔到
日日比人壓搾 (支那) 政府唔保障市民
捐血唔係對每一個人黎都係必要做既野
如果我係好多時間淨
如果我有多餘錢淨
無血咪問有血既地方拎
鄰國咁大

我係連廢老廢蝗都唔想捐
唔緊要呀我地有咩事
都有Don9仔成隻狗咁捐血
橫掂你都唔知自己D血捐左比邊個架啦

咪就係 死廢老快撚啲去死啦
平時就淨係識屌後生仔,坐位又世界冠軍咁同班後生仔鬥快跑去爭位
自己車費已經半價,仲要逼後生仔讓位比你?
臨死啦 又要後生仔捐血救你班廢老
平時唔係成日屌我地廢青咩?依家就廢比你睇,唔撚捐

既然你話唔知自己D血捐左比邊個,咁你去捐血,d血都可能係救緊d"本土派義士"wor。咁你又唔捐?定係你想d義士死?

根本你同其他on 9 仇老仇上腦,顛倒是非。

點會唔知?死左膠
啲血咪捐晒比啲蝗狗同廢老囉,邊個顛倒事非呢垃圾?

咁可以叫你死右渣。你都冇證據證明d血捐晒比你口中啲"蝗狗同廢老"?同埋內地人同老人黎醫院求醫,有需要輸血有咩問題。

唔夠講就話人垃圾,根本香港攪成今日咁係你呢種人有份做成

香港大型手術以年紀排, 無血一定死後生仔先, 佢地都係想咁啫.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞