不捐血事件 簡單整合

670 回覆
596 Like 42 Dislike
根本d本土派,成日嗌"港人港x",一味仇視弱勢(仇窮仇老),自己d主張攪死自己/其他人/香港,我好懷疑係唔係共產黨派黎的臥底。

其實叫人唔捐血班on9, 醫管局應該同佢地簽張聲明,以後佢地需要輸血,一概禁止。

咁你去捐先啦,支持你去捐

我冇話去捐, 亦冇逼你去捐,只係你叫人唔去捐,d理由離譜到。

捐左先ok?
等緊用你啲血

點知我d血會唔會益你d on9, 不了

其實你都幾搞笑
第一頁開始你就屌咁樣唔好
但自己又唔捐
捐又話益你條ON9
咁其實大家本質咪又係一樣
只不過表達方式 一個講得衰,一個就好似你咁包裝過先講姐
其實一句講到尾公開數據咪得囉
屌你老母講咁撚多野屌柒人唔捐血,自己又唔做返d野
自己捐撚完d血都唔知去撚左邊捐黎把撚咩
身為慈善機構有透明度比捐血既人監察好撚合理啦
唔通好似d募款公司咁抽鳩你幾十% 行政費都要照捐咩
公開數據好似攞紅十字會命咁

岩呀,一句講哂唔公開一定身有屎
跟著中國紅十字會學哂D利益輸送

幾個打手講咁耐 又暴動又撞車又人口老化用血
紅十字乜數據都無 你憑咩斷定唔夠血係因為人口老化 高齡本地產婦
你講經都無撚用架 我地要求好簡單 淨係公開血用咗去邊
唔好講咩ha派血唔關紅十事啦 依啲一定有哂底
屌都屌咗幾年一直唔公開 除咗身有屎我諗唔到有咩原因

咁你憑咩斷定d血拎去賣?

所以你係解釋唔到紅十字會點解死都唔肯公開數據?
你做得依類型機構 消除公眾疑慮係你嘅責任
你交返個波俾我地?

你話紅十字會賣血,你應拎證據出黎證明,你交返個波比紅十字會?同埋紅十字會解釋左,你又唔信。呢種不斷陰謀論無意思,人地點解釋你地都唔會聽入耳。

咩數據都無 解釋咗乜野?
我交research都要搵野prove啦
你唔係覺得依啲問題你一句就解決到呀
嗱同埋我地係“擔心 疑慮”紅十字會賣血
你收得donation 做慈善機構 你好應該俾返盤數公眾睇 咁我地咪無疑慮囉係咪

而家係你“擔心 疑慮”(而家唔夠人講又用呢d唔肯定的字眼?)紅十字會賣血,你要提出證據。你無證據,但人地紅十字會都主動澄清左,你唔信大可再搵證據出黎,而家唔係一味屌人地。

搞清楚 我地係屌緊紅十字會無數睇 唔透明
唔係屌佢賣血

公道講,佢公佈既野已經好足夠
什至你自己用腦諗都估到,D血唔係去左廢老到就係去左蝗到
就算佢有冇公佈,根本我同你都唔會去捐
所以無謂講到"因為唔透明"所以唔想捐

我都唔會捐血俾廢老蝗蟲
但我冇你咁多道理
唔捐就唔捐,有咩好講

咪係,就係返廢老就唔捐血,廢老咁捱得點會咁易死呀

我冇話去捐, 亦冇逼你去捐,只係你叫人唔去捐,d理由離譜到。

捐左先ok?
等緊用你啲血

咁你就收嗲啦
自己想大愛撚上身係度屌人叫人唔去捐
自己咪一撚樣
想知啲血會唔會益我咪叫紅十字會公開囉

你自己係到老屈,顛倒是非叫人唔好去捐, 紅十字會一早解釋左又唔信/唔聽,一味尻嗌唔益廢老蝗蟲,其實你同班on9收嗲就真,係到禍港殃民。

岩呀,咁閣下繼續守護香港加油努力,不過係唔會捐血救人

岩你老母
( Show Blocked User - 丸太郎 )
紅十字會交待左d血的去向,係呢度好多on 9 唔信/唔聽,一係佢地蠻不講理,一係佢地都意挑撥中港矛盾。

血應該捐比值得救的人,如果D on 9話因為d血會比大陸而唔捐,咁我會話,呢d 第日有事,香港醫院唔應該輸血比佢地, 因為佢地只係一d顛倒是非的人渣, 有事都唔值得救。

咁點樣解釋捐血人口同以前比差唔多但係個用血量多左咁多

咁啲血去曬邊

真相係:
天氣太熱 蒸發晒
紅十字會怕講咗事實出嚟會俾外界屌 所以扮俾咗大陸人用
根本d本土派,成日嗌"港人港x",一味仇視弱勢(仇窮仇老),自己d主張攪死自己/其他人/香港,我好懷疑係唔係共產黨派黎的臥底。

其實叫人唔捐血班on9, 醫管局應該同佢地簽張聲明,以後佢地需要輸血,一概禁止。

捐左先ok?
等緊用你啲血

其實你都幾搞笑
但自己又唔捐
捐又話益你條ON9

叫人捐血,自己就唔捐,驚自己沒血用
紅十字會交待左d血的去向,係呢度好多on 9 唔信/唔聽,一係佢地蠻不講理,一係佢地都意挑撥中港矛盾。

血應該捐比值得救的人,如果D on 9話因為d血會比大陸而唔捐,咁我會話,呢d 第日有事,香港醫院唔應該輸血比佢地, 因為佢地只係一d顛倒是非的人渣, 有事都唔值得救。

咁點樣解釋捐血人口同以前比差唔多但係個用血量多左咁多

咁啲血去曬邊

真相係:
天氣太熱 蒸發晒
紅十字會怕講咗事實出嚟會俾外界屌 所以扮俾咗大陸人用

大愛撚可以捐血俾蝗俾雙非俾廢老廢中,但係佢地d愛唔會分俾d佢地口中「顛倒是非」既人,好大愛好包容

捐左先ok?
等緊用你啲血

其實你都幾搞笑
但自己又唔捐
捐又話益你條ON9

講左咁耐 原來大家都做緊同一樣野 真係誤會哂
樣樣嘢都要講回報

但又唔付出, 想無新移民好簡單, 唔俾香港男人外地娶女咪得law.
一娶就自動取消港籍, 又要娶大陸妹又要生仔但又唔要新移民.

知唔知咩係雙非

雙非係曾任權先有架on鳩, 689上台後無新雙非la, 又係扮關心政治既柒頭.

公無佈唔等於無架柒頭
政府要控制消息有幾難呀???

捐左先ok?
等緊用你啲血

其實你都幾搞笑
但自己又唔捐
捐又話益你條ON9

咁人地有高地做下正義撚屌下人呀雖然我無捐血但你地都唔應叫人唔捐血
講時講 點解私院d血要收錢
佢d 血點黎
紅十字比既話 點解可以拎去賣
定姐十字賣血比佢地
屌原來個柒頭講左咁撚耐自己都冇捐 真係笑撚死

捐左先ok?
等緊用你啲血

其實你都幾搞笑
但自己又唔捐
捐又話益你條ON9

咁人地有高地做下正義撚屌下人呀雖然我無捐血但你地都唔應叫人唔捐血

我地唔想血比廢老同支那人用,佢就唔想血比後生用,大家都唔捐血,原來都係同路人只係目標唔同

自己人黎 俾下面

自己人黎 俾下面

咁而家係爭取緊啲咩?
唔醫外地人?
俾多啲報酬或者回報捐血者?

人人唔同
有人想紅十公開多d data睇定d
有人想d血香港人優先
有人想紅十增加誘因
有人例如我想同班廢中廢老攬炒

捐左先ok?
等緊用你啲血

咁你就收嗲啦
自己想大愛撚上身係度屌人叫人唔去捐
自己咪一撚樣
想知啲血會唔會益我咪叫紅十字會公開囉

你自己係到老屈,顛倒是非叫人唔好去捐, 紅十字會一早解釋左又唔信/唔聽,一味尻嗌唔益廢老蝗蟲,其實你同班on9收嗲就真,係到禍港殃民。

我要佢解釋咩
老鳳要信佢解釋?
我要數據咋喎

自己都唔撚捐走去屌人叫人唔捐
啫係自己都信唔過紅十字會啦
打手打到你精神分裂咁
吔屎啦你

我冇話唔信紅十字會,我捐唔捐我自己選擇黎,正如我都冇迫你捐。係你自己忽上腦用d on 9理由叫人唔好捐。

你要數據未即係代表要佢解釋,唔好咁on9啦,你技窮啦,番去做下功課先。同埋人地解釋澄清左,你又冇新證據,人地都唔係老鳳要再比數據你。

一唔啱聽就屈人打手,根本同而家香港d既得利益者思維一樣,非黑即白

你咪繼續活響自己世界囉
你講到呢啲理由係on9既係無中生有既
你red cross既所謂解釋幾咁convincing既
就唔洗上黎r血啦
依家就係捐開果班都好質疑你red cross既講法
先要拎數據咋
真係你講兩句人口老化就去返捐血咩
Red cross就真係技窮啦走去咒人

係架red cross唔係老鳳比數據架
咁啲人咪一樣唔係老鳳要去睇你告急架
你想多啲人捐自然就要做多啲野架啦(更加透明化、減低捐血者既成本)而唔係響度靠嚇

最後
唔捐就收嗲啦
就係捐過先緊張啲血去左邊咋
好似你咁用把口屌人開post叫人唔捐就有血咩
無藥食都會死人
點解唔叫藥廠捐藥, 要我哋捐血?
藥廠係商家佬,講句說話都惡D
所以吸D 無權無勢嘅年輕人血
紅十字會數據
2007年收集205645單位血液
2016年收集258222單位血液

唔夠十年
捐血增長25%,香港人口增長少於10%
2006夠用,2016唔夠用

自己參詳

講埋老年人口比例數據會再有說服力d
其實要港人支持社會福利政策好簡單, cut晒每日150新移民申請就一天光晒
- 港人港血
- 住屋需求大降 (限香港人買, 外國人買要交50%稅, 例350買成交樓要交175買稅)
- 全民退保得以實行

買得樓既大陸人都有香港身分證
同埋到時d水貨客就會變曬借人頭買樓 賣港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞