係咪真係咁難有大學生男友

736 回覆
558 Like 2075 Dislike
其實我同意學歷唔代表一切,喱個時代如果你唔係諗住做個平凡打公仔冇大學學位真係冇乜所謂,反而可以更冇包袱做自己想做嘅嘢(前題啲嘢唔使要你有學歷support)

但如果你想生活圈子啲人係大學畢業,咁你都要有返一樣學歷。唔係你個post都唔醒起平時成日接觸嘅人學歷係/低過Ive asso嘅其實真係好少
Imo港隊都垃圾
連登個個都50k 以上
講笑咋
Exactly. 學歷唔係問題。
問題係人往高處,點會有人肯降低自己個眼界去迎合樓主較低層次嘅價值觀。
俾多個point 你

唔一定要 show 到識market / stock analysis ,你嘅強項係數學,可以試吓利用數學 concept,apply 喺 historical figures...etc. 睇吓有冇方法搵出一個algorithm, pattern, predictive model...etc 可以提升 risk-to-reward. 再喺CV寫出你嘅 finding. 我覺得對hedge fund 嚟講呢樣有意義過 putnam 獎
其實講搵兩雞野一個月真心唔錯,但點解唔半工讀或者再去讀個大學學位呢?雖然有學歷唔係大Q哂,但我覺得係最基本的入場券。

感情e啲野冇得強求ge,係你ge就努力爭取啦

申利:有學歷都搵少過你
請賜教
大學都讀唔到
我係男人都唔娶個弱智返去
又係職業兒子
收皮啦屌你老母
食煙呢樣野真係唔係太頂得順
樓主正臭閪
你揀人
人揀你
如果你講到非大學不嫁
咁你咪去讀大學識囉
咁大個人
進修下都唔識
日日淨係識望天打掛
等個天跌個大學生落來俾你有撚用咩
人哋做唔做地盤根本就唔影響
之前本身幫開我手個𡃁仔都去咗讀書
地盤唔代表係差
反而你個心態仲撚差
依家問題係
好可能得地盤公屋嗰D人先會睇得上你
你唔揀就冇
你好似調轉左黎講
香港少於30 歲既男多女少
身邊好多大學以上男都單身
你呢個態度其實真係唔係太得
認真講
其實係視乎你開個po嘅目的係咩
純粹呻下?真心請教人?假膠?
如果你係真心想請教人嘅話你個回覆俾人印象有啲差
你睇下佢user name 先啦
食煙幾乎形象破產
其實公屋同地盤都未必睇得上佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞