係咪真係咁難有大學生男友

736 回覆
558 Like 2075 Dislike
點會,係感情台特別多淨係情緒交流冇能力理性交流嘅人姐
degree, 成績唔錯, 月入唔錯, 絲打同我認識下
樓主咁既人現實大把,不過上黎表達心情淨係會俾人屌,連登咁低質就係咁解
衰咩
我唔介意
OU大學生okay?
真係除非條女好撚靚 身材又好好 但首先都要係溝通到先 所以學歷都幾重要

我只能贈你一句:
「年華會消逝,但腹中有書氣自華。」

喺我眼中你有嘅「條件同優勢」真係零
自卑到自大 再到偏執精神病
你俾心機讀好你嘅書
改善下個性格
自然會開始認真去了解唔同嘅知識
唔係扔低一句無興趣不了
因為你有興趣嘅人,佢地真係熱愛文史哲

但問題根源只係你高學歷家庭
而你因為無大學學歷所以覺得羞愧
覺得要有大學學位自己先有資格成為呢個家庭成員
甚至係無大學學歷就唔係「我」
你只係將自卑嘅情感投射落擇偶條件同你啲ex身上
而咁樣係一個非常自私嘅行為

你自己有無料到你自己最清楚
唔係叫你接受依家個社會地位
而係你要接受自己有不足
承認自己做事態度有問題
之後誠心誠意地去上進
咁多個post已經好多人俾過有用意見你
唔需要再重覆
就係大家無讀u 好大機會會唔啱傾
個人生由中學開始已經差好遠
讀書 工作環境都好大機會好唔同
有時你以為係常識 身邊個個都識嘅野佢唔識
講緊樓主個case喎 你覺得佢有學習障礙?
你又有你既道理喎
不過都係覺得怪怪地 大學生都唔代表又醒又叻
而家阿豬阿狗都做到大學生
咁你留tg啦
Lm
岩呀 好現實 講實 除非你係做老闆
如果唔係學歷都幾影響一個人
唔係講話咩讀過大學就巴屎閉
但 最小 一個打工仔 冇學歷 你個人工一世係個個位
同埋如果你係識諗既 就應該搵野增值下自己
如果唔係你一世都係識番個一類人
擺到明就係假膠

一陣扮低b ,過一陣又扮聖女
要靠呢d 垃圾post 刷存在感同搵人解悶+滿足性幻想
點解吾自己讀個part time top up degree再識人
莫道你在選擇人 人亦能選擇你

你當講笑就可以咩都講出口? 憑咩嫌棄人地低學歷 好好地講對人地無興趣唔得嘅? 抵你比人笑
等緊一月開學都唔知讀唔讀得黎
有degree有幾叻?有錢就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞