係咪真係咁難有大學生男友

736 回覆
558 Like 2075 Dislike
最先2次剩係話唔出去食飯
直到第三次視像打電話我唔聽電話直接cut線
之後語氣講到皇恩浩蕩(話我冇面見人點點點)
佢完全get唔到我真係唔想出
坦白講
佢約我食飯即係決定權係我度
點解講到我唔去係我損失係我問題(起碼聽落去個感覺好銀耳)
仲有同事第二日話我食咗大頭菜我個感覺真係好難受。

呢個人係性格問題多過學歷
弱者扮強者仲要覺得我垃圾
請我食飯我都唔想哂時間出去聽佢9up

Ps:預左做老姑婆 返工先
有冇興趣
岩你啲條件
https://t.me/kykykyky1111
樓豬真膠 此post已完
內向點做sales
執著要大學生都無乜問題 人有各好
但依家一街都係大學生(計埋OU topup 海龜)
成日都見mk妹(重點靚)泊到好碼頭

樓主咁都搵唔到大學生男友 不外乎:
1 份人太on99 講野成個白卡妹咁
2 外表就係小毒女咁
粗俗啲做個比喻:

32A八字波, 牛肺西黑乳暈, 28寸甲組腳加啞黃皮膚插蘇鼻

但要求對方180,倒三角胸肌,頭髮濃密,五官端正,床上持久力45分鐘non-stop 加15分鐘聖人mode restart, 揸Maserati 住紅山半島,公司有私人秘書

又一個睇韓劇睇上腦既受害者
福建大學得唔得?
你有E定無E 你本身都襯唔起高學歷嘅人
你無比人厭低學歷臭雞咪算係咁
其實三大畢業做地盤既大有人在
再係地盤識到女朋友再教到佢part time degree 畢業
你要極之靚女同性格極之好
如果唔係就算啦
我係大學生,大過你,pm me
你揀人,人揀你,想識個條件好既要增值下自己,讀返個pt degree la
係到傾下計先啦
地盤點會有女呀
俾張cert打個j先
你research緊d咩
起底啦唔該
Qs, ss, aso, so 都有女做
你自己有返咁上下料先好要求人地啦
同埋學歷唔代表一切,啱傾同價值觀相近最重要
另一角度睇咪高質囉,低層次或者現實主義既就剩係試講現實係點。但連登會討論應該係點。樓主既心態係好常見,但講到尾咪又係臭雞心態。如果所有女人都係咁講,我覺得所有女人都係雞呢句係好岩。(雖然現實好多女仔,而樓主唔係
樓主想搵大學畢業但又無原因,我諗好大原因係屋企個個高學歷,得佢低學歷,有自卑感/補償心態(依樣野係追post時睇到)。第二,都唔排除有其他收入高、虛榮心之類心態。我屌有啲人忽視依樣野然後就話“你係雞”,依啲真係好低質既留言

另一樣野就係,“現實大把”就等於“臭雞心態”又值得討論。依個社會value錢多啲既話,咁女人靠佢身體去搵更多錢有咩問題?反之跳舞群組既男導師都係。不過儒家思想,依啲係傷風敗俗,不了

當依個社會value學識多啲既時候,男/女人靠佢身體去換學識(上堂機會),係咪又臭雞臭9呢?(唔係話想換高分果隻,而係真係換上堂機會)

你地拋開哂現實、社會因素去定介定香港既好女仔係應該不吃人間煙火身材好,肯捱有學識性格好有愛心又孝順,入得廚房出得廳堂上得床,唔使人養有穩定收入又唔介意另一半係咩人,總之就係真愛呀?

不過社會上咩人都有,我都見有人反大道而行,無錢都ok,俾各人吹棒既。
咁用身體換呢啲咪即係雞囉,你可以話做雞迫於無奈,可以係社會塑造,但雞都係雞,你執著既似係講雞係被污名多啲。
咁樓主自己又唔係有學歷,又唔係話自己真係好有條件(例如錢咁,如果係咁佢無理由唔講)但又要求男友有學歷。其實咪即係所謂既待價而潞。
父權既女性係被presumed要咁做。
其實只係隱晦既雞。進步派有時講既就係要將資本主義下隱晦既公娼制廢除。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞