係咪真係咁難有大學生男友

736 回覆
558 Like 2075 Dislike
如果你自己係大學生 我唔信你冇大學生男友啦 求人不如求己
想入對冲基金
唔激動,係俾你知多樣嘢啫,你知咗就得喇

世界好大,唔係樣樣都要講身份地位,亦唔係因為你想有就會有。掉返轉,做好自己,有自信有能力,就反而會有
高富帥無學歷同肥矮毒大學生 你揀邊個
其實真又好假膠又好啦

就算真係想搵個有degree既人行落去,又真係唔奇
咁想搵個人行成世喎,對學歷對談吐修養之類有要求,都唔奇怪嘅

雖然好多人踩樓豬,但我就覺得持平啲講,樓主唔駛急大可以慢慢揀。香港地女仔,係唔需要靠學歷去搵另一半。
雖然好悲哀,但真係多數係男人先會因為學歷無人要
你母語係廣東話?
終極1999999
喺香港
對男仔來講係地獄級數
對樣中上女來講係天堂級數
對就算係樣普通嘅女仔
唔係天堂級數都始終唔會係困難級數
你講緊女?
男既肥到成隻豬都有好多女搶
有冇睇黃國英? 佢有個talk 講得好好

佢話 - 個個都話想做hedge fund, 一個post 收成幾百份 CV, 你又無經驗,剩係識講你有信心,個個都咁講㗎啦,唔通會話無信心咩。

咁你 show 到點解先得㗎。最低限度你都研究吓一兩隻股票,分析點解要買入,然後放喺CV度 show 比人睇你有誠意過其他candidate 先得㗎

佢講得其實好有道理
小弟PhD 毒男
你有E CUP即刻追你
莫道你在選擇人~~
自己都讀唔成書仲要嫌棄人哋低學歷
憑咩?
無話你唔啱,你可以要求人喺身份地位,人哋同樣都會囉。即係好似我咁,我meet 到你要求有突,但睇你寫嘅嘢唔會考慮你囉
所以真心唔明點解咁多人踏樓豬,又話咩有人要都執到咁

其實樓豬真心無咩錯,反而成個故事聽落似個CA/ACO同事有問題,是個介紹個地盤佬黎,仲好似somehow assume左樓主一定要受溝咁,唔受就說話單單打打咁,都cls
男同女都係囉
特別係phd, 瞓身係學術界都唔會有時間發展感情
但以你宜家個圈子都唔會識到,識到都唔會係真

不過又講真,咁高學歷又單身,個樣都唔方好
睇吓個時間點樣進修到唔到
可能ou洗底
因為掙扎咗好耐想用筆錢同人開小食店
讀過大學就算hea讀都好,好多時同讀唔成書嘅好難溝通,因為人地諗嘅嘢都多好多,咁總有啲唔介意溝通唔到嘅,反正上到床唔洗點出聲都得
其實有咩必要拎出嚟講,你覺得唔啱可以收翻埋佢
你又無咩代表性可言,都唔明拎自己出嚟舉例托咩
你呢類taught master,香港地真係唔會少,而樓豬只係想搵一個肯考慮佢既人,我又唔覺得真係無

呀媽係女人就係人都知,樓主依家咪慢慢搵緊,成件事都無咩錯
你開口埋口都提住同事係大陸婆、姣西冇格調
但係又成日群埋人地玩
首先我會覺得你個人都好冇格調
其次就係你個格都麻麻,不停想用人地黎襯托自己
我覺得你應該換個正常啲既工作環境
改善下個人既眼界心胸先
唔好見到個大學生就當神咁拜
波大淨係吸低學歷男依啲謬論我真係笑左
不如反省下自己係咪其他野唔掂
無架,係吹水㗎咋,唔啱聽可以唔睇,俾個參考樓主啫。

不過其實我講咗佢點先可以提高成功率,佢睇唔睇得出又係另一會事喇
數學公開比賽d獎有冇用
Exchange想玩埋putnam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞