係咪真係咁難有大學生男友

736 回覆
558 Like 2075 Dislike
我有啲好奇咩ibank收degree都無嘅人?
樓豬你咩學歷呀?感覺你連asso ive 都冇
講真...宜家擇偶條件要係大學生同宜家學歷貶值到成街大學生時都識唔到大學生,都幾反映到你嘅圈子係幾基層。

樓豬想識大學生建議你進修吓,學歷升咗自然工作環境啲人都會唔同,到時都易啲識大學生
首先作為大學生 見到條女會係連登開呢d po已經覺得條友kamkam地啦
你做返自己,搵d野去學,自然生活圈子會闊,自然會識到人。識多咗人自信心自然高,社交技巧自然會提升,提升咗自然會吸引到你想吸引嘅人。

知唔知咩叫吸引力法則?唔知就自己google。
意思係咪姐係undergrad非三大,之後讀左三大taught master洗底
兩萬算係咁,都叫係到中位數
有,我可以話你知,有ibank 嘅 country biz head 係無 degree, 而且只係40歲,當然唔係我老婆啦
undergrad 都係三大
樓豬識咁諗都好,唔係的話識到個大學男都當你玩具,玩厭就走
你自己低學歷又嫌人低學歷你都覺得學歷重要咁啲大學生就更加會咁諗啦,我係大學生都想搵返其他大學生啦,你仲要普通樣+唔後生,算數啦
公屋大學生都可以
點解係要拉到去社經地位?

又唔見男人想要大波長腳
個男人俾人平波短腳既女人追之後個男人唔想出
咁你會唔會話個男人睇個女人身份地位行先勢利?

全部野擇偶條件
只係我個人來講咁啱中咗學歷
係真唔係呀
可能我真係孤陋寡聞
未聽過無家底+無u grad+無internship 會入到ibank
.master同phd單身比例仲多
U grad ,樣中上,私樓都識唔到女..堂堂zoom
我就覺得廿一世紀
應該性別平等嘅
唔好expect等另一半養好嗎
睇完個post發現樓主淨係得個殼
入面咩都無
就算俾你識到大學生
都係屌完就算
因為你睇係得個外表身材無內涵
外協用下面諗野既另計
仲要唔靚添
咁你憑乜嘢咁多要求
真係以為有閪就可以當八達通黎嘟?
樣中上既gay佬
其實係膠po定點?
你又唔係靚又唔係叻又唔係後生
唯一優點就係屋企人既私樓
但係邊有人拍拖就已經猴住人地層樓
仲要唔知最後係咪到你手
有個正正常常既肯埋單咪執到
係難,不過唔會冇嘅。我之前做嗰間,無人會問你學歷,無人會問你家底身家,亦無人會show off,因為個個都以實際能力行先,亦知天外有天,唔會比較,而且唔會周圍同人講自己有無u grad 囉,所以無乜人知
年代久遠
相信現今大學生都難做到呢個位
我但求對方係大學生
唔洗去到ibank 又master咁激動既
Btw當知多樣野
其實點解全部都要咁樣話樓豬,話佢用巴尺度人...

我哋好多長輩都會話,見佢有學識先會嫁佢

有啲就會揀搵到錢...樓豬鐘意有學識 搵錢少唔緊要 我覺得真心冇問題

啲地盤佬永遠除咗iphone之外根本冇話題

係女人都想對自己將來有要求...唔好咁話樓豬啦
鯨大畢業但做地盤又點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞