係咪真係咁難有大學生男友

736 回覆
558 Like 2075 Dislike
宜家個社會只有更多女性下嫁

影張相嚟睇吓先
想還想,唔會搵到係現實,條件差太多都只會係呃閪屌,然後又話呢個世界冇好男人
升中唔分隊害死香港男仔
價值觀差得遠唔會行到
冇本錢仲心頭高
笑左
依樣真
我條女個同事中學畢業,我條女就u grad
平時條中學畢業既女就講埋d野好難理解
例如個個講前途進修,條女就話萬令蚊夠做
例如講周街都大學生,好多都乞食,佢就話大學生好叻,做幾年都有5,6萬人工
例如,依家果d治療師係專業人士,出黎前途好好,佢就話唔係,只係覺得做老師政府先係專業人士
例如講將來移民點點點,佢就話,唔洗諗啦,依家夠做
都唔撚知點溝通,個世界仲係中學老師傳比佢果套,講緊成3x了,仔都生撚埋
你都係木門嚟咋
Ugrad 有咩用 周街都係
我試過識2個 30歲以上嘅男人
2個都肥仔
前者 無學歷
後者 有學歷
前者一埋我身我極之反感想保持距離
仲躁躁地
佢送禮物俾我即日轉送俾其他人
後者厭我太煩無學歷條件差
但佢送既禮物我珍藏到而家

咁唔係嫌棄係乜,我無理解錯嘛?
好似我絕左交既朋友
成日剩係識做埋無聊野
做埋d不知所謂既野
剩係不停重複同一個人講錯一句野
成個積蓄十萬都無夠膽死學人生
仲話平養拎人二手野有自住樓好過好多人
仲睇死我搵唔到過兩萬蚊
成日以為自己好西利識好多有錢人
邊個得罪佢扔落吐露港
講到咁只係借左錢唔還既死臭西
點解思考咁狹窄覺得一定要結婚呢
承受唔到社會/屋企壓力?怕孤單?對男仔有不切實際既幻想?
實情係而家個個都好現實 男揀女女揀男 你鐘意得既男仔唔會揀你佢覺得自己值得更好
路有兩條
一 認清楚自己可以揀到咩男仔 條友唔差(註:唔係好) 人品好既 就克服心魔同佢過世做個平凡人做適合自己既事
二 無論點都唔妥協 放棄可以泊個好碼頭既願望係社會上面努力向上做個強者 男仔酸你話老姑婆既 其實都只係班條件差溝唔到女既loser 只要心水清就唔會覺得在意 自己既路自己揀

利申雖然唔係執著學歷但同樓上差唔多情況揀唔岩 都想試下發展會同佢地出街會應機但係冇感覺最後行唔埋 打算行第二條路
零負評
你做乜揀黎覆
樓主不願面對,應該係肥婆
咁多點回
做緊腳底按摩先回密d
Bmi ?
大波又溝通唔到都係只有靠啪啪啪溝通, 分手果陣男既又比人話fuckboy
上面張圖時期23定22.5
我講無意思架
係唔係我bmi唔過24就有大學仔陪我出街過 聖誕
係既話我推哂所有朋友12月既自助餐
收皮啦 扮女人
樓豬係大學毒撚
條友可能會話個d技能會令佢條女上到依個位
不過依個世界大把叻仔叻女
我咁得閒等依個冇學歷嘅人慢慢同我證明佢有料咩
一句ivy phd已經係實力嘅證明
冇家底嘅話 一係vip一係有貴人
所以條友其實都係睇條件 只不過係2個有都係條件嘅人 個spread唔大
冇讀大學憑乜嘢要求條仔係大學生?

你呢啲垃圾淨係識對人有要求

以為有閪就大撚曬,要男人養一世

Btw我識親啲仔其實prefer佢哋條女起碼都係讀大學

唔好以為你揀人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞