[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
係駁口位做返隻紫色唔難

老實講 係漂頭黎講,

紫易過灰

反而有機會係個駁口位over

都無咩理由 由啡色果個位變左灰

如果真係灰色的話

你用隻紫琴果個位唔太難 幾紫先
買隻靚夾
Hairbeauron

同埋轉家用

咁好小問題啫 無染過深或自染過
你不如比濕果個形我睇下

咪知到底關電定唔關電事

因為呢 如果電得岩岩好 有用開護髮素既話

就咁打圈吹已經搞掂

因為平時我電完都係咁教
同埋你個hair,cut,就咁睇
你正面望應該兩邊有舊野

一係就頭骨好凸 佢無分高d 就左佢

一係就電起左果個位

或者你係額高
都係咁

搽緊要,沖還好

不過就會經過d,皮膚 最好向後沖
無一定

睇髮質 同埋所需既情況

任何產品公司,除左指定產品需要加熱外(treatment 果類比較多

一d 揮發性 既 都唔建議係加熱
我兩個禮拜前去電 係shiseido 其實之前去過同一間電 嗰陣有用部機加熱 但係今次唔知係唔記得咗定點 剩係用保鮮紙包頭 洗完之後先用部機當風筒咁吹乾 但係而家已經差唔多直返
我係鮮紫啊,基本上漂到咁上下就一定上到色果種
我形容得唔好,岩岩染出黎果陣係堅啡,明顯見到漂得唔夠果種 不過我自己染紫中和咗啲而家睇落灰灰地咁

而家啲頭髮甩晒色就變咗咁樣
想去再漂根時叫佢再執執佢

梳直左

岩岩吹多次都係唔識吹
啲紋仲係好波浪
做唔到個隻直得來又有少少凌亂咁既 feel
想問吓如果頭髮兩邊炸開 我長面型 應該點剪or處理 我都叫做炸得好犀利吓 直程係打橫生 次次剪都叫佢都鏟兩邊 但好快幾個禮拜之後又長翻繼續炸
shiseido 不嬲都唔襟係男仔電度。。。

通行都知

有好多原因 會令你同上一次唔同

多到未必剩係關落唔落機事

卷既幅度。。

所以都係要同返stylist 講返

正常都會幫你再搞搞或睇下點會令你ok d

濕既時侯鬈唔鬈
我諗就好難執 我眼見都覺係漂唔夠

除非成個重漂 (如佢係明顯一執執就唔難既,如果剩係駁口就真係麻煩d)或者個選色係深d

漂埋個尾 但你其他都夠,所以會乾dd
我真係情願個頭爛我再自己買嘢搞
好過漂到而家唔嗲唔吊咁

極端少少既相講得易明dd

呢d,都係有保留左個尾係直,唔電既

只不過我諗,保留既部分比你想像中多 同埋 我周邊都係要散出去 唔係屈入去,正常如果你講果隻
中間最頂第一執,係保留左個尾唔電既最多

然後排到出出面 就唔保留

其實你口講既同你而家既情況電出黎既目標係唔一樣

因為佢個尾都仲係鬈 而且頭髮既中間果下又無紋

我明你意思既 所以上面咪叫你試下咁吹

得呢個方法或者再電多幾隻 其實補電多幾隻 如果佢明 就解決左
請問有冇咩洗髮水同護髮素推薦?
本身d頭髮都幾順滑
但早幾年開始漂染電後 (呢一年半到就冇漂染電)
頭髮就好毛噪 仲要打kick得好嚴重 洗完頭之後/訓醒之後 頭髮會kick到有一個毛球咁係我個頭到
我唔知自己頭髮係咪屬於油性,訓醒第二日前面個陰會有立,但後面頭髮就好乾咁,然後有時會有少少頭皮
所以想請教下有咩護髮產品啱用,因為我都轉過好多產品
有 兩邊有鬚鬚落返去
電完頭有冇話用邊款洗頭水&護髮素好啲?
想問下男仔有咩hair spray 係可以keep 耐啲
依家用緊個隻唔係好夠力
我本身個髮都算粗硬 基本上好快就塌落嚟
頭瘡有冇洗頭水推介 最近多左好多 定呢d要睇醫生
咁又係既
lebel lycomit,紅色
頭皮抗氧

護髮素

lebel skilly repair

kick 到一個毛球咁,係咪後枕骨低d 附近
可以用d,for,鬈 或保養

唔好用超市野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞