[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
想問下唔想gel頭 但又唔想啲風吹散哂啲頭髮 可以點搞
lebel lycomit

或者paimore,都洗得幾乾淨,我試緊
得電
或者吹唔郁既長度
想問下有咩風筒好用 2000 budget左右 另外本身漂染左奶茶色 除左用去黃洗頭水 係咪可以用埋補色洗頭水?應該用咩色
想問有冇啲低調色 唔洗漂(除咗啡色之外)而又long lasting嘅?想要埋圖
知唔知男仔電完錫紙燙
定時使唔使搽野黎保養

同埋今次電個陣,純粹落左藥水,冇用個焗個部機
係咪正常既
搵你電ok?
可以點樣同髮型師形容想要尾2 果張相果款曲, 而唔係第1張果款曲?
babyliss pro 紅色法拉利風筒

千中

夠輕夠力

不過你2000有時特價dyson 23~25都有。。。

如果女仔
dyson,真係可考慮

有d,係for begie
特別色 無long last 除左金屬性重既染劑

不過你話低調 如果係開頭染深d 又真係會襟d,特別色

啞色會特別d

紅底果d 算唔算,紅呢,就m定會襟d

因為亞洲人黑髮係三原色底,

所以紅色係會keep 得好而且唔洗點漂都做到大部分既色

如果爆既錫紙 正常就要落機

如果頭髮太受損就唔需要

每日用返護髮素同埋落少少wax (無咁散 束d
芯既大細 尾2果個好大

第一果個唔長,兼細dd

濕已經會咁 你就知易搞 就算唔吹
Me絲打
頭髮天生好直,比較細軟
自己用電髮棒好快直返
所以想出去電木馬燙,想問 韓國ats/shiseido/paimore 邊隻藥水會比較合適?電起來有咩分別?
謝謝[url][/url]
請問做咗負離子直髮3個月
再電曲髮得唔得

本身髮質粗硬
天生curly 但係攣得好7好毛躁
所以長期做直

想做髮尾大波浪曲髮
會建議自己每日夾定直接電曲會好啲?
thanks 樓主
想剪呢種:

但髮型師幫我剪到呢種:

講唔出有咩分別想問下應該點同髮型師溝通先岩?
ats 質感雖然可能會鞋身d (佢主要好受原身既髮質影響 雖然佢有一堆電前護理 但用如果極乾既效用不大)但佢挺 對幼髮質特別有效 夠起有力

Paimore 對極受損既髮質 電完會比好多產品彈同滑 但有個問題 佢對天生粗硬既髮質 佢係好差下

shi 就粗硬髮質都會做到幼細質感 但鬈 如果唔係粗生粗硬就唔係話太襟

其實 都係搵個你信既髮型師 去幫你睇住個情況去處理

坊間又木馬又初戀燙咁 各說各法

所以最好有相類似既同髮型師講 或交比佢
要睇個直做成點

但做過直電大波浪 其實個形麻麻

因為夾扁咗d 頭髮 再電 如果佢夾直時藥水同整死直

再電大wave 怕力唔夠 唯一一個問題係呢個

同埋

電完大波都係要吹

睇個人喜好 set 就死實 複雜d

電就 吹靚 唔吹都有個形

每日夾對比之下 髮質會更差

天生鬈 咁正常都要搞既
一個係手剪 唔係太短 然後down perm 痴貼佢

未必要有髮腳 無都得
圓面嘅女仔岩咩髮型個個網講嘅嘢都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞