[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
基本上 專業洗護底下 都有呢似既感覺

但要睇本身髮質 nano 本身都係類似coating 類既野

如果你髮質本身唔係 超級超級超級嚴重受損

lebel
drjunior

果d 都會幫到你
如果會用熱工具夾頭

我會建議用,ats 既抗熱膏

唔建議用油 呢類型既野
剪長度或轉陰

會有新感覺

再悶 鬈
而家齊陰,感覺老土
想留斜,但過渡期應該點?
謝謝你~
想搵樓主設計髮型可以點,有無Ig
頭髮又幼又薄,可以點剪
額高,接近橢圓面。
想電鋼夾燙搵你幫手得唔得,見人地好似電出黎唔太曲但又keep到個型
如果漂頭漂得多 覺得頭皮出多左油 好易有頭油味有無咩方法可以recover返或者有咩洗頭水好用唔該巴打
用緊olaplex同 aveda
追post見到你話頭皮問題用davine
上網搵左有好多唔同產品買邊隻好
同埋可唔可以繼續漂習慣左淺色頭髮
繼續泡泡
今日放假 聽日

sorry 上次唔記得左
除左死忍 或者輕輕剪左 留長果時,撥埋一邊長左同厚左果個位 剪剪之外 都係留
拿 平時d 名 人地自己亂咁安都有

有d 係 做鬆個根個樣 有d 係電紙咁既樣
有d 係鬈咁既樣

或者咁講 你想要個效果係 唔好太鬈 自然d 又有d 鬆鬆地

因為佢地講果個鋼夾 好似純粹因為多左個名特別d 比人出去sell,既

我睇佢電既 過程都係鐵pin 或紮頭髮果d 鐵夾仔

我所知既韓式鋼夾係呢隻。。。。

有大中細任選 而且 個鬈度自己控制,根想鬆d 可以用細少少拋左髮根位 想大少少就用大隻既做尾

好處係

比起冷燙
無咁散得黎 紋理緊紋

比起熱燙
鬆d 得黎而且個鬈紋更貼亦可以分得再仔細d
同埋擺放既時間無咁耐,因為全程都係夾住去
lebel,lycomit 連埋佢隻rootsupli,用
自己染同呢種程度 都唔洗點諗

如果你想好dd 可以唔泡泡既

任何一款要溝既正常染髮劑都可以

淺色頭髮果個 剩係電左個根同鬆 因為佢好好好貼
搵左你
岩岩收工 我記得~

lebel,lycomit

連 rootsupli

完勝
陣間睇
頭髮要夾過 (chemical

就算電鬈都要
啲頭髮又幼又薄多毛燥 如果做paimore 幫唔幫到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞