[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
好 唔該你

頭髮幼 易扁塌
髮根易出油 髮尾乾
推薦用邊隻洗頭水護髮素?
如果天生d頭髮好毛燥
有冇可以係屋企做既treatment
之前買左lazulite 洗頭水同護髮素
但係半日之後就好立同塌了個頭
明顯feel到d頭髮一束束咁
想問下係咪我個頭唔夾定用太多(每次jit兩揼)
但係本身個頭都唔算好油
想問下髮尾油係電前定電後搽?

Spray有冇好推介thx
比你睇下隻色先

中長度 我自己個頭都幾好
陣間睇下係邊度清楚d 影你睇

邊隻長度先 中長黎講

根 lazulite 綠色 (我用緊

咩長度

護髮素可以用 lebel repair 或 dr junior,果類都ok
x treatment都幾好
果d 要靠直
但係唔想做負離子 覺得太直好唔自然
你咩長度

用lz,咩色 紫色唔係人人岩用

我用開綠色。。 我都易出油果d,人

卷完後搽,我講緊你自己夾完喎
其實保留個面有d 唔做都會自然d 如果你唔介意的話

同埋 如果唔自然係因為覺得貼 其實有得夾鬆果個位

或者 唔用直鉗夾 用半月夾個面 會無咁死
我嚟緊想染頭,但而家疫情關係出完街翻到屋企都一定要洗頭,染完即日洗係咪真係會無咁好?有冇啲咩解決方法?

同埋有樣野我一直幾好奇嘅,就係髮型師有無話鐘意整頭髮幼定頭髮粗嘅頭?感覺上頭髮幼好似易處理啲
係 會有dd 影響

但有武肺真係無計

可以買d 低鹼 或for,colour 既洗

技術搭救無咩所謂

因為而家連我覺得最大問題既都有技術解決

天生鬈女仔剪短

用果d 半月彎鉗夾出黎 夾完吹已經有內彎feel,咁
應該咁講 除左紅色之外
其他都差唔多 反而睇邊隻襯多

同埋都睇個髮型既
想問下護髮素可以日日用? 上網見好多都話唔好咁常用 FC唔到
如果叫髮型師顏色開深色少少預埋我即日洗頭洗咁啲色諗唔諗得過?
用左紫色 同 黃色護髮素
啊媽反而話沒咩嘢
咁可能係我個頭唔啱紫色
用緊panasonic 風筒 na98c, 買個陣貪佢護髮
但風力唔夠強吹到好塌,gel 唔起
巴打有無風筒好強介
lazulite 洗頭水 同davines 邊隻好啲,頭瘡嘅話
而家用緊萬寧買既洗頭水 平時會用泡泡 又拉直過黎
想問下頭髮分界望落梳左好多 好似有脫髮危機 應該用咩洗頭水?
kk treament好啲定b5好?
頭髮天生乾枯 thanks~
係一定要

只要用完洗頭水之後 就用

坊間多數都係講 .

會鬆d 會易處理造型d
(唔會係洗護產品度要求造型效果
而且要呢類效果本身都有造型產品係咁)

話易 笠
(簡唔岩黎用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞