[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
你平時一定係每次都用護髮素

或者屋企用緊標榜 無矽 既洗護

濕時有鬈 或鬈度係所預期

咁就一定係吹有問題

大舊就關個剪事 同電排位事
如果佢本身係 有轉 果d feel 無計

如果真係分界位 唯有留長姐姐

或洗護上睇下用d 防脫或洗得乾淨既野 清潔得好d

的確 成日分死果個 係會有機會甩得多d

原因係 外來因素 果個位直曬得多 污糟等都好關事

唯有咩都做 d 減少影響
巴打 想問下The Lazulite R3 System B5 treatment有冇用?出面點解要成千蚊咁貴既?
唔該巴打第日試下先,成日都執唔靚個頭
等你
電之前我無護髮素
電左之後先用
我用vs
Thx
有三條問題
1. 每日用直髮夾係咪真係好傷?
2. 電髮染髮一齊做得唔得?
3. 點樣搵間好嘅salon?
粉紅色盒果個定咩先

紫色盒果個就舊既

新果個呢 就差唔多

但都總有d 地方 係會特別平

好多原因 (唔同途徑或分兩劑或未必係 都有)

但從官方途徑拎同埋官方都有建議零售價錢

雖然無話貴一定好 都係睇果位stylist 既人品

不過正常價錢 正常都會係
好快 我記得
哦咁都正常

因為平常我電前都會問
因為 要打底用藥水 同藥水個強度要低dd

正常係咪都要用
1. 係 非常 d 頭髮每日經160~180 度咁樣整 其實咩都死 重點佢係 零 一下到 160~180

2. 最好分開 雖然而家既產品可以

3.其實我成日建議,有d 朋友剪個頭好睇 大可以問下同介紹 無論對你又有保障 而且對有心機剪既髮型師都係一種支持
無矽有咩特別 聽閒對頭髮好d
M字額建議留咩髮型?
咁日日要夾的話有咩方法可以減輕損害?落髮尾油又覺得太笠

google下呢個型號先
係呀 粉紅色個盒
咁效果如何?
咁如果想分開整頭,應該電先定染先?要隔幾耐?
冇乜朋友個頭整得特別好
幾好

前題係佢真係用緊 同埋官方建議 第一part 加少少水

成個感覺會滑好多 我試過,成個效果好好多
巴打想問下個頭髮質乾燥 唔順滑
一睇發現自己原來就係用標榜無矽百佳買個d

女中長髮 沒染 頭髮幼唔算好油
有沒咩shampoo 同conditioner 推薦

用而家個d 洗完用直髮夾夾頭都好似草
咁慘咩

電先染先睇情況

多數電先
綠色轉做紫色 黃色係護髮素

或者跟牌子買 lebel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞