[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
同我果兩個男仔 係差唔多

加左好少好少,既灰

同埋有個做法會襟好多
染髮一般咩價錢 驚比貴左
7頭8尾(剪埋total
中 長

如無漂
頭髮軟同幼 gel完都好易塌
係咪要電電佢?
未電過髮之前,想電呢個髮型。
想問係咪要留長啲頭髮先去電會好啲?
係咪俾張圖比髮型師,佢就識電?
岩岩漂完babylight啡色,有冇推薦邊隻鎖色洗頭水好,上網睇大多講Lakme
會易處理好多
留長d 係一定好d

電果part 就唔係比相就一定得
除左技術以外,都講溝通同配搭

因為真係好睇技術 同埋佢了唔了解

就你呢張圖講

eg 雖然呢個係電錫紙

但坦白講 佢唔係完全錫紙類型,佢紋理係

但你留意下佢個髮尾係有dd 彎入去

淨錫紙 係平向 散出去

唔排除佢好耐之前電過 淨返個尾係鬈

然後電返錫紙

或者係電既既時侯 唔樓得咁實咁硬

都有可能係咁

所以你直接比相 如果髮型師睇左個細節而又無同你講

抑或就咁當錫紙咁電 出黎已經會有唔同

咁如果佢理解夠技術夠,咁照copy都唔係難既

呢個頭既話

而我up咁多你聽 想你都了解下
去黃lakme ok 既
如果啡底

或者你想keep 色靚 用 shiseido beige 既

係未姐係依個系列🙏🏻
想搵巴打你整頭
點睇而家速剪盛行
對行業有冇影響
次次去剷頭叫啲髮型師剷髮腳要剷得貼啲青啲, 但多數都係會變咗你圖2個四眼仔咁, 其實我應該點講?
鬼佬果種all back 係咪唔係個個都啱?
定係唔靚仔就唔岩整
頭髮好幼好多毛燥
想做paimore上直下曲嗰啲梨花頭其實有冇用?
見啲相好似好貼服咁
yes 但唔知佢有無出begie 如果無 用去黃 ok
無 個市場都唔同

同埋 速剪有d 其實素人去上佢 5日training 都可以落鋪剪。。。 點同

不過當中都有d 係salon 底既師傅 不過少之有少
再青果 果個

講緊d 邊邊位
較長面 或 窄面

輪廊深都可

又唔係一定要靚仔

面大有鬚都一樣型 講整體架啫
多毛燥係夾有用

但幼髮質一夾 係會貼d

所以而家有d 鬆根做 等夾完無咁貼。
但如毛燥情況唔係好嚴重 如果唔係天生鬈

未必要整 搽野同吹頭既方法都可能解決到

如果小量毛燥而又直底 買個靚d 既吹筒或熱梳 都可能更好
面細 偏圓係咪唔岩all back架
係咪一定要剷青留陰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞