[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
可以
但通常都要電幫忙

鬆d 等佢面積大d 覆蓋多d
視覺厚d

如短

長就可能要靠dd 色
呢款?
咁就用兩邊會最接近差唔多既方式剪
左有左剪 右有右剪
好似唔係 新果枝炭酸好似唔係咁樣

因為我剩係見過較細果個樣 但佢主色唔係呢款色
Ching 有無圖😂我呢款見香港都有得買
想問有冇免漂色集合名冊一覽
會唔會好傷頭皮架?
亞洲男仔剪short Textured quiff係咪好難
好似個個髮型師都話亞洲人頭髮粗難搞
有d又話我頭骨形狀唔岩

下次剪頭髮諗緊試唔試下直接搵鬼佬髮型師
咁如果佢咁寫,你可以試下

milbon 好野黎既都

唔係咁既色架 不過無相
其實除左灰色

或者好淺既特別色

推淺上都可以
唔會 噴係手搽 如果你怕
set

髮型師既圖片漂完都會set架 其實好正常

漂過唔係完全電唔到 只係大部分可能要跟手尾

如果果個客,粗或正常髮質 有keep 開用好既洗護

然後係我漂 其實要電係真係唔係好怕

只係 如果執人手尾 唔知佢用咩漂 又唔知漂左幾次

有d 色,漂一次都做到而且夠,咁又可以保留到頭髮既韌度 電黎講 緊係無問題

但如果自然野,乾既或漂過既 電唔電黎講你都係要搞一輪 自己set 好過 望落又滑 又易d 夾

自然野對漂過既頭髮去做 其實係無力同埋唔夠韌 所以唔彈 變相都係要靠吹

咁不如買隻靚夾直接夾,hairbeauron
Barber

但 有d 骨形唔好係會無咁靚

但都做到相類似,只係無佢咁smooth

由其你係硬彈髮質的話就更加
重點想整歐美曲髮造型,買ghd好定dyson?定有冇其他建議
dyson airwrap 是唔是廢的
想用miles換
Hairbeauron

雖然佢係日本牌子 但歐美曲髮造型係卷既方式

dyson 都幾好 如果airswap
你點用 吹頭一般 長髮set 鬈好
用幾多換同埋你多唔多使用者長頭髮先

短 無咩用
用8萬miles
因為需要買風筒
所以就諗換唔換呢個好 好似咩都有

不過我多數直髮造型
amika直髮夾其實係唔係麻麻地?
大佬 我想搵你剪染
如果鍾意啲比較斯文 或者叫文青
髮質好彈 好硬 好橫向 唔太鍾意露太多額頭
男仔想電髮 有咩髮型可以推介
咁 未必有需要佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞