[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
男短??

天生鬈要靠電 同夾

而且有排位 同方式可以變返自然

如果唔識整既人會愈搞愈衰

電前 爆散 亂 手感粗糙

電緊 排位

電完 濕乾

treatment 幫你唔到如果真係天生鬈
短d 個感覺 同埋易吹鬆d
係咪因為電髮傷啲
男短,我情況差過上面位男仔
仲以為天生攣有treatment可以救下,唔該
唔係 因為 染會因電既藥水而甩色
咁緊係唔會啦。。。

佢地做ig場

我地唔係 同埋
只係 佢地無租呢個地方

然後我地租左

然後成間 重新裝修過

因為呢個地址同我地舊公司最近

同埋我地想要獨立樓梯 所以簡左呢度

我地同佢地無咩關系,純粹我接場既時侯有一面之緣

因為而家d 人,嘩眾取寵得太緊要。。。

d 名 同我理解既唔同

或者咁講

treatment 大致兩樣

內在(中醫

真係要慢慢養返 係未係去到勁爛勁差既狀態慢慢養返好

係從內在好 變返頭髮既手感

外在(西醫

即時有效果 但有副作用
大致上係有浸coating 係面 封密左佢
但手感會即使滑返 但大部分jl會令頭髮變直

唔電得或 之後染有機會一達達

而比較高質果類係用頭髮既養份 填滿填密頭髮(新nano) 但佢標明非包裹性 但佢都係會直
咁paimore 藥水係咪值得用?
見有啲貴起上嚟要千八九蚊
但有啲可能七八百就得
分別喺邊?
唔係太過平都可以

有好多原因

環境
技術
好多野

我都唔清楚 最緊要係搵果個人理解到你需要咩又比到意見同方向你

有時係長中短同特別技巧所以會有唔同
自染唔漂想盡量淺色,偏米色嗰啲,用shiseido be 11或者13得唔得?定有其他好啲嘅選擇?thx樓主
米色係一定要推淺或漂過上。。。

你直上 Lsibe 11 隻色膏係米 但d 頭髮米唔到

你可以叫算係一隻淺啡色

但做色係睇埋本身自己既頭髮。。。

唔清乾淨頭髮個底色 係米唔到

放大左果個係片黎
明白,咁如果想淺啡但唔想偏warm tone嘅,應該用邊隻?
想問有冇邊隻家居焗油/護理好用
本身有漂染,有買 olaplex 3做韌
但覺得髮尾唔夠滑,想滑身啲可以點做??
如果你黑頭髮 好黑

或者你之前上過咩色
可能用mibe11 /13果d 會好d 高雙氧

如果你要盡淺 因為黑髮上有紅底一做可能會有dd warm

用少少m,色 對衡返個好d
之前上過pa7
Hello想問吓染髮劑可唔可以溝水用
諗住用埋嗰半支費事再買,但係又應該染唔晒成個頭,所以想睇吓可唔可以溝水用
olaplex 有洗護

其中有個係護髮素咁樣既(treatment 照道理都滑
哦 咁問題不大
你咁樣溝。
不如你濕搽

你做 深色定淺

淺色就可以加多少少雙氧

不過最好都係買多支啦

以上既方法都係會令到個色唔準或有小問題。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞