[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14

1001 回覆
16 Like 17 Dislike
電到

但泡泡同漂過 就要睇漂成點

但都係唔好諗電

無 因為d 頭髮已經變到好差

如果真係想 可以簡d 歐色大牌子去做深

會好過日本
想染黑藍,係咪都係用祛黃嘅洗髮水就可以避免甩色?
想問下電頭會唔會好傷 同邊幾間又平又靚又正
上色洗頭水

同埋漂底要夠淨

但本身黑藍 漂唔淨或推淺都得

要睇你想玩邊隻版本

關於係

幾藍

同埋之後keep 色既問題

最大分別係 以唔漂方式去整

好處係:唔洗漂同日後可以電 甩色唔會金

缺點係 之後keep 唔係keep 到藍 只會係啞啞啡啡
唔會

其實你以上講既野都關技術事

同埋個人習慣

平就睇你搵果個 同埋點先算平

靚正黎講 就係技術同埋個人習慣或歷史(例如有無染過泡泡果d .或持續用標榜無矽既平既洗頭水)
學生無錢嗰陣用過幾次泡泡,但又染得唔均勻。
搞到而家個頭有兩截啡色
底嘅係淺啡偏金,頂啲嘅係深啡色,仲有黑髮⋯
染過深啡好快就甩咗
請問我可以染深定淺?
定係要留長頭髮剪走啲受損嘅淺啡色頭髮
剪 係最好既方法

深會好dd
有冇啲男士長頭髮嘅例子圖參考下呀,長到去膊頭多啲,本身直髮,但又唔知電下佢好唔好睇
無 因為有時我剩係影後面 好易好似女仔 後面放落黎既感覺
所以我無影 通常中長放落

留到咁上下長都係紮既style 多

我建議一係就好鬈 一係就好唔鬈咁
唔中中間間 唔係個feel 仲女仔左

好唔好睇係睇夾唔夾

有時留長 面圓圓 好柔和既 留長會好女仔
但中長又好好睇

所以好睇本身
多謝解答
咁我本身面形都係長啲嘅,唔係圓面
咁我都係紮住先,未知點電同染唔染好,重點係唔知邊間salon好
如果女仔齊陰想改方向要留到幾長先去剪會好啲?本身分左邊 想轉做分右邊
吉眼已經可以

左右都好睇 本身生既方向
男仔用直髮夾一問
之前一直用直髮夾
都係夾嗰種前劉海 然後一下內一下外咁全頭夾
再係咁以落下泥就出得街

最近想露少少額頭
就將啲頭髮向後吹 分番條界
然後吹完再用夾夾啲wave
但有時發覺頭頂夾出黎啲wave會起角好唔自然
有咩解決方法?係咪夾嘅手勢唔好?
夾既款式唔好

同埋頭骨位有角 係難d 拖個幅度出黎

夾既時侯側側地頭夾

會好d

你想係咁2落泥出黎 電左佢咪仲好

你果類講緊好似架仔果d 紋理

而且佢真係可以分返界黎吹

比起成日夾 電無咁傷添。

同埋你隻夾既大細
.因為正常要用細細地既夾會好d
推淺或漂上都可以(一次即可
https://www.youtube.com/watch?v=VvShHLo88_c

想染入面MV主唱隻色 想問佢算深定淺既灰色?定係叫藍灰/鐵灰果D
我睇有張相似幾淺下 但張相本身開FILTER曝光得好勁好誇覺得唔可以作準
係佢本身就係深灰/鐵灰果種 定係因為燈光效果先顯得深色左?

另外想KEEP住有佢呢種髮色既要點保養頭髮
頭兩張好正
利申:絲
睇左好耐 諗左好耐 唔似灰

同堆首歌好好聽

燈光效果 顯得色濃左 深左

佢果係唔係灰黎

啡灰底野黎

如果你想要鐵既灰色係淺底

主唱果個色系 係同呢個男仔相近果d 但燈光效果唔同

就咁聽你講或者你想加到同主音有d近
或者米底既色系 加dd 灰都可以

(漂前上色 米底

你話要keep 得咁仔細同精準 無咩洗頭水幫到手

而只係可以keep 住上色

有人話上色怕傷 其實溝洗頭水 或濕搽 或者用低於3%雙氧 或colour,treatment 問題不一
果個男仔勁喜歡呢種風格,我見佢著都有型

所以同佢傾左好耐點搞 佢自己都好鐘意

老實講 我整完都好滿意
唔該巴打你咁詳細解答

我岩岩搵番個主音果期既訪問 應該係呢隻色

想知呢隻係咪算米灰?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞