Admin 搞搞五毛account啦

1001 回覆
645 Like 96 Dislike
就算唔係一開始有 遲早都會有
我就覺得喺2018已經收編咗
雖然未必有證據, 但你咁估計都唔係無理由
因為本身一個forum, 太多PR 的話, 其實好趕客. 去到某個位, 出現Whatsapp 時刻唔出奇. 呢點你知我知, 我相信連尼住都知.

(所以可以有以下嘅猜測
問題係點解仲要咁做? 因為用戶只係間接幫佢generate profit. 如果同 PR 公司合作, PR 公司可以直接畀錢佢. 咁咪由得啲PR 公司喺度囉, 當廣告費之嘛. 用戶有潛在可能反檯, 係之後嘅事, 收PR 公司錢, 係呢一刻嘅事.
而且只要無一個有效嘅新壇的話, 佢一直咁做, 都唔會有事.

所以, 如果連尼住真係收PR 公司錢, 所以縱容PR 喺度的話, 要求佢搞5毛accounts, 咁就會變成係緣木求魚.
"收編"呢個字眼可能有點過火,唔想比位人入話我地分化撚。

That said,呢個PO已經三個月,我差唔多每日都推下,連尼住無可能睇唔到。佢既 「不作為 / 隻眼開隻眼閉」做事方式,大家有目共睹。

我比較鍾意先君子,後小人。禮貌上講咗叫連尼住做嘢,如果合理時間都唔理唔緊,就唔好怪日後有人另起爐灶,拉大隊過檔。再狠狠踩佢一腳。

快錢好易搵? 然後呢? 就沒然後了。聲譽都無埋。
我都同意"收編"呢個字眼可能有d過火

不過, 廣告費都有好多種, 真係唔知佢收緊邊種"廣告"
我都預會出現好WORSE既合作方式。可能係盡在不言中咁樣開始。

始終我都唔係第一個屌連尼住既人。2019年6月至今呢段時間,除咗無出賣個人資料呢條底線(希望無,我仲係信佢無),咩都有可能。

忍耐有一個臨界點。而連尼住要知道,呢個boiling point已經好接近。
係就快
其實唔難
班 親連尼住嘅, 咁話唔鍾意連登咪過郊登囉
話好多人搞過個新壇都搞唔起

雖然事實係暫時未有新壇搞得起,不過班友真係好arrogant囉
覺得覺呢種"唔鍾意就走"論調好支那?
"唔鍾意就屌"先係我們核心價值
"做得唔好就咪撚搞論壇"係會員應該對住連尼住既態度。會員係客,我地係廣告受眾,忍受住佢d PR廣告。
連尼住疑似支持者:你無畀錢㗎

我同意你講法
睇廣告既時間成本唔係更貴咩?

如果我哋可以比錢,連尼住會封走所有五毛,課金有幾難。
的確有班疑似連仔代言人開始出聲,好ARROGANT.
睇來無咁快可以搞得掂。佢地亦覺得無問題。
課金得extra block quota咋
唔係咁樣買services。係堅捐錢咁課。
連狗真係睬你都生芒果
意思係佢肯請人手禁五我,我肯比

但連仔乜都唔做
結論 執柒連登
執柒都好。一話執,連狗就狗衝做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞