Admin 搞搞五毛account啦

1001 回覆
645 Like 96 Dislike
server唔係香港,未諗到有咩風險。Block個五毛應該唔會有風險。

我希望Admin唔係因為錢而唔做嘢。

幾個方案裏面,限制出po已經係最慳時間、最簡單、最溫和嘅方案。
點解係一條而唔係一堆五毛?
繼續有人上有人流 佢撚會理我地咩
到啲人真係厭倦唔上 少左人佢可能會郁下既
本身做咗好耐cd-rom都專登整個account嚟想講多啲呢件事
最近見太多假膠分化男女post,而且成日上到熱門,post入面嘅分化留言就算冇內容都多like
雖然肯定有滲透但最近真係好明顯,p牌跪求有人做嘢
而家已經係好撚多堆五毛
而家咪少咗人玩囉
你既觀察我有同感。

將一個po推出熱門,五毛要有資源去做。不停覆po,搶走大家個focus -> 呢個問題只能靠會員report比admin 去block五毛處理。

另一種手法係見有行動/正常 po, 即刻出十幾個膠po,推走個行動/正常po, 另連登po變成跑馬仔。 有d五毛真係一個鐘出四個po, 好誇張 -> 呢個問題就建議會員限制每日最多出po次數,試下係咪可行
點樣「反民主?」
我就睇你點解畫

禁言?你一日出幾多個po呀?
唔係講推po呀,on99
謠言止於智者
you mean你自己?
你睇咗先講啦。你咁緊張做乜?
如果每個鐘都有100條謠言呢,智者?你又係咪每個鐘睇一次連登?

Have you finally noticed the issue?
個規矩係,唔好每個鐘不停出垃圾po呀。瞓撚醒未呀?又唔睇清楚我個po, 又不停亂咁屌。低質。
周街都謠言 唔單止連登
咁五毛既定義係邊個定?
周圍有,所以無問題 神logic
我都無話無問題 你邊隻眼見到我話無問題
問題係如果你用標籤化既方式解決有難度 就算黃圈到100種政見
只可以講公眾論壇本質就係多雜音
但我同意用一啲技術手段去控制 但呢啲可能涉及高技術去分析是否BOT或同一個人不斷發言 如果係BOTNET post 你點查IP
所以你就唔好寫一兩句無context

標籤 - 一早有人講咗,我同意既,但Admin唔會做,因為個波射咗落Admin度,佢哋唔想負呢一個責任

公眾論壇本身有雜音 - 講嚟講去你都睇唔到個問題係有人不停咁出啲垃圾post,而且係講緊一個鐘係咁不停出。呢個咪就係你嘅邏輯問題囉,有個問題喺度,你覺得常見,就接受咗。

Bot就一定要block

Botnet po - 呢個你自己開po討論啦, 唔係我呢個po討論嘅範圍. 唔好不着邊際咁討論其他野,無限伸延其他問題。
有經歷過雨傘都知admin不嬲暗哋裡縱容五毛架啦,成個運動俾五毛瘋狂出post搞亂又唔理,帶風向又唔理,大量手足account俾黑警控制叫佢reset login session又唔理,反而你貼張bam圖就即刻衝入嚟j完bam埋你
咁你定義既垃圾po係咪客觀先
你唔啱聽就係垃圾po咁成個連登都垃圾po啦
你不如寫篇論文論述下點分析垃圾po先啦 分分鐘你呢個po都係
你咪一樣無context
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞