Donald Trump & Michael Jackson:「種族主義者」與「黑人戀童犯」的友誼故事

907 回覆
2522 Like 15 Dislike
「我已厭倦了被人操縱的感覺,而這種壓迫是真實存在的。他們都是撒謊者,史書也都充滿謊言,你必須知道,所有的流行音樂,從爵士搖滾到 HIP HOP,都是黑人創造的。但這都被史書邊緣化了,你從來沒見過一個黑人,出現在上頭,你只會看到貓王,滾石樂團,可是誰才是真正的先驅呢?自從我打破唱片紀錄開始,我打破了貓王的紀錄;打破了 Beatles 的記錄。然後呢?他們叫我畸形人,同性戀者,跟性騷擾小孩的怪胎,他們說我漂白了自己的皮膚,盡可能地來詆毀我,這些都是陰謀,但,當我站在鏡子面前,我知道,我是個黑人。」
-Michael Jackson
講證據永遠都係雞同鴨講 沒完沒了既爭論
所以我相信我自己對一個人既判斷算
自問睇左好多mj既訪問 花絮 紀錄片
呢個人係我見過 亦都係認知中最撚pure既人
純撚到根本係天使既代言人
童話故事先會出現既人物
但偏偏呢個人就俾人屈到係性變態 痴線佬
睇錯信埋學友
侵侵直頭有講過,話MJ台下靜到點睇都唔似會上台表演
多謝你
當年我死撐MJ無罪
身邊d人笑鳩我 話我好呢味

但當佢死左 身邊既人忽然歌迷
望返當年啲報導真係好痴線
個個都未審先判
有幾多人知發生緊咩事
有幾多人聽過證人證詞
有幾多人望過證物
冇 但個個都覺得好似法官咁
連香港都係咁

香港反應 男學生:唔信無狎童
更新時間 (HKT): 2005.06.15 08:00
https://hk.appledaily.com/local/20050615/LXEBLKEPTNBDGZZBXFSSODBRDI/
「我唔相信米高積遜無做過狎童嘅事,這些涉及到知名人士嘅案件,法庭都好似有偏幫之嫌。佢東山再起,我都唔會支持佢,因為作為一個公眾人物,不肯承認錯誤,唔再值得信任。」

香港反應 女售貨:咁都打得甩
更新時間 (HKT): 2005.06.15 08:00
https://hk.appledaily.com/local/20050615/CHEFPKL6FNOTJIQATURID4KR3A/
「我對呢件案嘅審判結果好驚訝,同埋好失望,狎童我相信佢一定有做過,居然咁都俾佢打得甩,都算佢好彩。如果佢復出的話,相信亦會有好多人支持,但我就肯定唔會擁護一個唔誠實嘅藝人。」

當年真係好多忽然歌迷
我都係 只不過當年忽然到而家
但當年啲人真係好假
所以點解我咁欣賞特朗普
個個都避而不談 傳媒唔敢問 明星唔敢提
偏偏佢自己主動提
你唔敢問咩? 唔緊要 我自己撐佢
media真係好恐怖
因為佢敢作敢言就屈幾百樣野落佢度,奈何最年網絡未興起,整合資訊好難,資訊結論都係media提供
依家資訊發達就唔到班media亂黎,起碼美國依家都叫有一半人無比班media呃到
覺得MJ好勇敢
唔知有冇巴打睇波 我覺得佢好似德國個Mesut Ozil
即係聲援穆斯林 而被中國封殺 被自己球會雪藏嗰位足球員

外界成日話Ozil球風好軟弱
MJ俾人感覺都係好弱質纖纖
但睇睇佢地嘅故事 就會知佢地真係冇野驚
覺得係啱嘅事就會發聲 而且堅持
真係好欣賞佢地
Pure 先容易被人蝦,因為你唔會反擊,蝦你冇成本。
先是MJ 再到侵侵
推 多謝樓主咁有心機打呢篇文
見到呢個post好開心前兩日碌佢個女個Ig見到呢張相 有一刻諗緊mj仲在生會唔會做左膠唔撐Trumpsorry我係衰仔
不過講時講,Paris 後生好J好多
講得好好
佢真係好純
除咗告佢嗰啲人之外
每個同佢相處過嘅人 對佢評價都係好善良
如果係扮嘅 扮足40年 呃足咁多人
咁真係抵佢脫罪

佢媽媽講過
佢試過好幾次叫MJ告返啲人 但MJ唔想
連媽媽都覺得好人得滯
人善被人欺
好欣賞佢堅強同堅持 但有時真係想佢強勢啲
其實而家幾靚女利申 絲
Btw Paris出咗第一首solo 又唔錯!
覺得MJ啱啱過身時嘅佢最靚
嗰陣開始大 但妝仲未係咁濃
同埋個look乖好多
大個之後有情緒問題 行為同外表都走緊下坡
嗰種極致既善良真係好震撼 顛覆我對人既認知
以前睇聖經會覺得耶穌都on9 離地到失去人性
但現實中真係存在呢種人 心中毫無怨恨 以德報怨
對佢個女好失望
Trump 點會係facist
可唔可以將編野轉做英文 然後成為帶動美國人反deep state 既強大文宣
終於有人明我寫緊咩

其實根本嗰個咩特朗普
同告mj啲人一樣 係為咗連任先屈登b
登b先係真正受害者

呢個世界真係好多壞人
連老人痴呆嘅都唔放過
MJ明明死之前幾日仲練緊舞好哋哋
我係之前睇過節目個主持人一對一去訪問M J,之後一段叫佢跳舞開埋拍子機,M J話自己好怕羞唔敢跳好可愛,係咁話I’m shy

同埋一幕好經典就係佢演唱會跳出來,棟咗係度成2分幾鐘先除黑超,台下啲觀眾就咁叫足咁耐,佢自己內心都好震撼

如果有機會都想去佢一場演唱會留返天堂睇了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞