虹ヶ咲学園スクールアイドル同好会愛好者交流區暨動畫討論區(16)我永遠支持田中仁

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
好似突然明左雨狗個思路
再次感受到呢條友有幾眼高手低
佢throw個命題出黎無答案
用三船呢個角色黎做答案真係bullshit
搵人出黎hey0完一輪
再插一句無適性都得架 睇下三船咪知啦
估計2nd season都係咁

1st season個主題就係咩人先岩做idol
aka三船個適性
所以個活祭就係
1. 步夢
雨狗覺得係比人拉落場無目標
所以先會寫得出無小妹我唔撚玩個句
佢搵到答案個位個處理同仁哥比no say la
一個要靠作者化身三船落黎打救
一個自己搵到答案
2. 牙菜
雨狗覺得牙菜真係壓殺自己黎做會長
佢覺得要救牙菜出會長呢個深坑
就只係踢佢落台迫佢同老豆老母攤牌
呢part仁哥未玩 等睇表演
但仁哥暫時個表現都高幾班波
淨係個角色個主動性都差幾皮

第二季雨狗throw出黎個主題
都係第一季「適性」既延伸
有才能/目標既人做school idol係咪屈就
係咪應該追更高既目標
所以今章個活祭先係dd+しずく
1. 愛
睇完第4集大家都知個設定係天才人
仁哥將愛既天才性用黎引出新方向
雨狗就我都唔識講
似係醒起呢條友好似係天才就用
無視晒過往寫過既野
2. 果林
果林本身設定就係想做no.1
所以雨狗覺得佢有呢d機會就會奶盡
但無視自己過往寫過果林性格上既點
又係捉住人設其中一句黎無限上綱
3. しずく
呢個本身就好少年漫畫個d離隊練功既
但雨狗pick個timing同鋪排 no say la
雫又係人設入面有句想做大女優
所以雨狗又係捉住一句黎發揮
又無視左好多野啦

而我覺得雨狗最眼高手低個位
就係搞埋個乜鳩監視委員會出黎hey0
一但有hey0成份
無論你有幾正當既理由
當你睇住d fd被hey0個陣
你就只會係一個人渣
呢個亦都係第一季最閪既地方
唔識寫勁人 淨係識上debuff

雨狗個思路我段鳩斷大致上係咁啦
有文藝/馴獸師可以再解下
睇下我係咪唔似d大大咁理解到雨爺個實力
Overall我會話雨狗真係亂鳩咁寫
我都真係屌左幾日由頭屌到落腳
先串聯到佢到底想寫d咩
咁樣鋪出黎睇我覺得佢真係痴撚左線
自暴自棄咁交d垃圾出黎
但高層又批先會比20章出世

媽媽....
講得出無問題果d係咪無朋友定細個有乜童年陰影
係咁合理正常就唔洗你班傻鳩係到spin係到懶係分析咁啦
獨到師係咁
有冇獨走師
朝香XX單騎獨走單刷速X小隊
NSNM好似一巴巴車緊落20章到咁
仁哥做既任何野都係打柒雨狗
唔撚知 我剩係知拆KASUKASU CP果幕同埋KASUKASU喊果幕已經夠
唔能洗講野
neo呢個字唔知有心定冇意
有心既話真係好撚到肉
neo呢個字本身除左new既意思之外
亦有reform something in a modern style既意思
睇番可以將垃圾驚既故事重組成咁真係好Match

我同wlp
你老婆嬲撚左你25
所以我KICK左佢出谷
咩話 動森GP ADD少左個?

https://youtu.be/uxBSfZMX87o

四格漫畫劇場都屌打隻game

Emma
自以為咩都睇得清既on9食屎師
自己食慣就係度同人講屎其實好好食,你應該要接受
仲要過60gp,佩服
四格先係原作
動畫+四格漫+垃圾game 睇到精神分裂
你當返傻閪GAME先係同人原創世界既話你會睇得好開心
四格漫係原作
動畫係改編作品
糞驚係同人

要人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞