虹ヶ咲学園スクールアイドル同好会愛好者交流區暨動畫討論區(16)我永遠支持田中仁

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
之前冇睇閪game 故事,以為佢係天生易攰嘅人
如果係現實呢類窮家女一定做撚左援交
睇日本d訪問女高中生做雞真係極之普遍
屋企窮到仆街打過一排工就果斷放棄去做雞
屋企有錢既又嫌俾得唔夠多要做雞買名牌
不過現實冇校園偶像,唔係做雞風險會暴升
咁好多動畫都係啦 呢套算貼地少少架啦

呢兩張圖係咩年代?
彼方在東雲
正常呢d努力讀書人唔會有餘力玩課外活動
應該係最早期sif岩岩開ser個一兩年
雫 Emma 彼方原設係sif d n卡角轉校過虹
彼方個轉校設定好似比動畫組食左
睇下雫會唔會執番
唔一定,名校玩課外活動一般都仲勁過出面D普通學校
總有d天才可以兼顧哂兩邊都勁
成縯最好果班人都唔係個個溫書時間一樣
香港人習慣左自己個環境先會咁唸
加上香港D課外活動根本為搞而搞
日本玩棒球勁有機會打完甲子園之後入行
香港有幾多人係中學玩運動玩到入港隊
就算入左都冇人識啦兼搵唔到食
玩樂器果D又係,根本冇發展空間
要有成就一定係自己出外國參賽甚至出國
仲有師資同設備
香港學校搵個國際標準既球場都唔知邊間有
D所謂課外活動好似只係為左扮有多元發展
就整D撚屌野出黎同你講我地都有好多野玩嫁哈哈哈
但實際上都係谷鳩返你去讀書,藝術運動果D?
玩下好啦
所以香港人覺得讀書叻既人唔會去搞其他野
或者玩才藝既人都係唔讀書
如果你識人打U team可以去問下有多%
唔打uteam既話入唔番依家個科

認真講既彼方讀緊係日本高專個d實技科
我地用香港讀書個concept未必理解到個難度係點

要開地圖炮既話
我會話中學lv野都讀到就死既唔好讀書添啦
動畫寫到彼方係讀U追hon人咁
設定太痴線啦咁
要讀到咁撚勁仲要做偶像仲要打工
邊係唔夠訓就可以解決到
放且唔夠訓點讀到書
不過算啦作出既黎野
我一開始只係話現實日本窮西學生一定會做雞姐

呢一幕,仁哥係咪有野想同隻閪game講

純FF
如有雷同
實屬事實 雨狗你媽死了
其實都唔洗專登講D咩
動畫真係每一集都用實力證明自己

上網見到 d細節位好用心
近江姐妹回既設定, 可能早喺2012至13年,幫角色改名果時已經有構想
今日已經星期一
你唔得姐
我中學都係考之前果日先溫
事實呢個世界大把人溫2下就拎幾條A同時課外活動都係精英
你自己唔識呢D人唔代表唔存在咁解
sorry lor
SORRY...
照你咁講鬼頭之前咁窮
佢都係靠做雞撐住?
問8仔
唔知鬼頭點
但我知你真係雞黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞