虹ヶ咲学園スクールアイドル同好会愛好者交流區暨動畫討論區(16)我永遠支持田中仁

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
你又知佢無?
在LLAS的剧情中,步梦闹情绪的确侑也有那么点问题在里面。
但TV这剧情中,我并没有觉得侑有做错什么,反而步梦成了病娇的感觉。
被炎上的LLAS剧情,我是觉得两部的矛盾能使剧情更精彩。
但这TV剧情你在组织Fes的过程中,搞一出这么胃疼的剧情,我实在想不出来是为了什么。
是我知道,你最后肯定会解决,两个人依旧还是会贴贴,但真的没必要。。。
你要講成集一個位好差就係冇照顧雪菜推嘅感受
佢完全唔知情都好但佢真係好撚仆街
+1 雪菜由頭到尾都只係為左可以令到fest順利完成 夜晚仲留喺學校打report 雖然到最後都係自己批 副會長仲係推自己(姐係佢玩晒)
無啦啦第三集比侑告完白上一集睇佢彈個琴仆街果下比侑護左下 就卷左入去步侑之間既迷之友情 (可能所有系列既二年生一向都貴圈真亂)官方可唔可以比個位放過雪菜 官方你要推侑步都推得和諧少少
利申 我主推雪菜 二推步夢 我好難做
做乜用我老婆個名做Id
點解仲要等多星期先有得睇
今集個氣氛張力都好夠
細節同鏡頭語言都係一貫做得咁好

侑同步夢嗌交嗰陣
侑可以一下就答到「不是」
我當堂打左個突
竟然唔係嗰啲「唔係你咁諗架」嗰啲
雖然一黎今集時間冇乜
唔可以再嗌都幾句
二黎侑心入面應該係諗大家都係咁重要

下集唔知侑可唔可以完美咁解決今次嘅事
始終劇情都係一直鋪緊
侑將所有心思放哂係所有人到
而佢地兩個嘅距離都係冇收窄到
唔知侑其實會唔會一早察覺到
如果唔係就都係要靠同好會嘅其他人開解步夢
睇完今集就感受到校園偶像同普通偶像嘅分別
就係校園偶像同粉絲嘅距離近好多
透過係日常累積返黎嘅羈絆
係有需要嘅時候身邊嘅人就會幫返你
雖然佢地劇情唔多
但係都有一定嘅印象
步夢第一集條MV而家睇返好撚心寒
唔識郁嘅鐘 同埋永遠的幸福嘅花語
想將你永遠都困係呢個空間入面
好似睇緊數碼暴龍LAST EVOLUTION果隻奸角咁
牙菜人經歷垃圾驚洗禮好易喂飽
最少睇落無位踩低佢先
同埋成件事都係用步夢角度寫
牙菜是無辜的
個鐘唔識郁翻睇個下真係好心寒
牙菜NTR 搞人青梅竹馬
今日瞓醒再睇多次 唔知點解越睇就覺得越好笑

跑步果陣見到牙侑 ゆ...
情敵又出現

係學校等佢放學 (就好似以前等埋留堂嘅frd一齊放學)
之後出到黎佢係咁同你講 せつ菜せつ菜せつ菜
有種上一秒夏樹同拓海講 : 我覺得賽車先係真正屬於你嘅世界啊

到佢贏左比賽

下一秒就見到佢係架Benz出黎嘅感覺
老老實實得d唔識字嘅日狗先會覺得下集係開花宣言
如果係侑寫比步夢嘅歌咁歌詞就完全錯撚晒
除非你有方法解釋到咁我認錯
對5字
日狗大佬?

所有人唱歌前都係解開心結同自信
只有步夢由頭到尾都係閃閃縮縮
所以個人估下集係真。個人歌
呢個只係表個層
成個LLPDP就強調緊同我地嘅雙手一齊創造嘅idol group
佢本意係加入唔同嘅投票 互動等等 就連邊個出solo都係由大家一齊揀
只係爛鐵之後太過嘔心造成反效果
呢度我由始至終都相信真係落手做果班staff嘅本意就係好似今集嘅內容咁樣 由大家一齊create嘅校園組合
但係上面話事果班撚樣搞到柒晒
已經放棄左捉仁哥路
上個星期仲all in今集會係一步第二段
因為今集都係同你講步夢諗得太多
其實從來都冇侑察唔察覺呢一回事
由頭到尾 佢都係將步夢放係心目中第一位
雪菜同佢講 如果你搵到自己喜愛嘅事 可以同我講 但侑冇講 反而想將呢個心情係今集同步夢分享 點知佢一句我唔想聽就撲埋黎
侑果句不是並唔係睇唔睇透嘅問題 而係由頭到尾都係咁 得步夢自己亂諗野
都有咁嘅可能性
的確每次有咩侑都係同步夢分享先
可能係我俾步夢視覺影響得太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞