虹ヶ咲学園スクールアイドル同好会愛好者交流區暨動畫討論區(16)我永遠支持田中仁

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
小妹 be water 留有用之身
小妹 危
變咗白色相簿
劇情就唔講住了,係人都知下集先係重點,到底主角步夢嘅決心係點同埋動畫寫嘅SIF點樣屌打垃圾LLAS。今集成集都用黎捉姦鋪,咁就講下今集細節。

呢度負責煮飯嘅係彼方同屋企開餐廳嘅愛,而彼方勁到可以救返雪菜煲屎更加印證左佢前2集係照顧得個妹幾好。

如果冇睇過可以睇返上面POST嘅LINK,每個人對於NSNM嘅觀點都係類似,就算每個人路向都唔一樣但我地都係戰友。

呢度可以睇到一年生係最好朋友,由しずく果一集已經可以睇到,而三年生關係都唔差。呢度都幾明顯咁樣寫到二年生四人組係完全冇感情,咁樣先合理,因為4個人基本上冇交集,你格硬吹到同年級好熟反而唔合理,但最慘嘅都係牙愛,動畫冇左條囡(比個鬼婆搶左)之餘重要隔離3條友修羅場。

動畫嘅侑係普通科嘅學生,即係佢都未搵到自己嘅路向,呢度可以印證左佢做音樂人呢條路係受雪菜啟發,搵到自己喜愛嘅事,可以話逆輸入返LLAS。當然啦佢咁短時間可以彈到咁真係音樂天才黎,唔去讀都可惜啦...

係第9集之前果林重係一副高高在上嘅姿態,好似永遠都要係背後出手咁,但經過大家開解之後已經成位大家嘅一份子,呢一度冇特別寫D好造作嘅對白,例如咩「唔準叫前輩果D」。然而無聲嘅推進先係最令觀眾理解到角色成長,呢一點係我一路強調LL劇情需瓖而LLAS比唔撚到我嘅野。

同上,先前都講過彼方回嘅結尾其實不是BBQ,彼方每一次訓覺都係承受住痛苦(前晚辛苦到冇得訓),咁少不免會令觀眾見到佢訓覺果陣有D唔舒服。呢一個scene就完美咁樣解決左呢個問題,更加比你睇到成個彼方回真係對個角色好大影響,動畫組真心好野。

關於點解要開始sif嘅因由,我對垃圾game其實都係太熟,因為到1x章我都已經唔想睇佢寫d屎。但大家作為1個school idol愛好者,相信可以feel到高咲侑見唔到虹ヶ咲個名係comment欄度出現嘅感覺。無論你鐘意d咩組合,幾少眾都好,都希望更多人認識到自己喜愛嘅野,例如你睇tif都唔想人稱呼你推嘅idol為「呢隊野」「呢班人」,呢1個動機對1個idol豬黎講最好不過。

前幾日睇條片嘅時候諗通左,到底句野係咩意思。我理解到嘅就係對於為左咩去做idol呢個覺悟,答案係根本咩都岩,就好似彩虹嘅顏色包含住所有嘅色彩一樣,只要係你自身嘅追求就係正確,just like a rainbow colors。

至於下集就真係田中仁決戰雨野嘅最高潮,可以預見到步夢一定會發脾氣,大家可以期待下田中仁點拆個炸彈。我只希望動畫唔好扭曲步夢嘅本心,寫到佢好有遠大夢想咁。因為說到尾其實LLAS冇講錯,佢係為左「你」而存在,為左「你」而唱歌,說穿了只係1個希望做「你」眼中唯一嘅平凡女仔。我認為只需瓖強調佢嘅本心就足夠了,就好似上一段所講,點解要做idol,just like a rainbow colors,不過動畫組幾時令我失望過?

へ?
今日下午寫完正經野而家個腦流暢過上星期好多,d文筆用字都好d
友情yosoro
叫左你平時唔好睇咁多rgr
頭先垃圾驚出左BUG計左爛豬首野落步夢參與曲到
為什麼會變成這樣呢……第一次有了喜歡的人,有了做school idol的夢想。兩件快樂事情重合在一起。而這兩份快樂,又給我帶來更多的快樂。得到的,本該是像夢境一般幸福的時間……但是,為什麼,會變成這樣呢……
到底咩人先可以將段咁普通嘅片扯到不仲....
d日本仔係咁反智
似係楠太認真
不嬲係咁玩架啦
同埋佢不嬲係咁認真
我覺得佢今次係做多左
佢經常性都過份認真咁對待1d唔洗咁緊張嘅野
咁一方面反映佢對自己嘅角色好著緊
但有時同班毒撚玩下會冇咁odd
你講魔王學院? 我唔覺 對角色好著緊就真 講到うちの子咁

唔係啦
佢淨係對ll已經會無啦啦好執著
其實今次條片係班on9英文人
下面全部洗版話ayumu dislike this video
咁你成熟d嘅處理就梗係玩埋一份
但佢重咁後生又唔識handle咪變左認真撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞