虹ヶ咲学園スクールアイドル同好会愛好者交流區暨動畫討論區(16)我永遠支持田中仁

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
諗起今集最尾都要幫姬小路圓一圓
解釋佢都係出於好意 令件事即刻唔討厭
唔似某d人以為自己寫緊dc黑暗風

今集一開波第一個scene

然後先有流星落下果個位

單論呢一種感情 呢一種きずな
小泉萌香參加多live都應該似個外人
*幾似live

呢一幕真係不禁諗起頭3次生放送接近1個帶8個咁嘅情景
特別係豬撚簡直係批若兩人 而家嘅佢終於可以一個人帶起成個生放送 終於唔需要前輩照顧住佢
呢d細心位集集都有
已經當左係基本野唔吹奏了
果林ching我建議你將你對九個成員嘅文集合一下好啲
有時追唔返(搵緊麻圓)
喂佢哋兩個夾下稿好wor
依家睇到好支離破滅
我掉入頭post link度
https://twitter.com/tomori_kusunoki/status/1332686935849005058?s=19

加上呢段更加覺得三船係格硬加落去
最開頭果次生放送都係啦
特登講到拎封信出黎係問小泉萌香係幾時參加呢個PROJECT之類果D
正常呢D內容會講比D毒撚知?
勁撚造作肉撚酸
動畫今集到底處理左幾多野
諗諗下又係可以寫essay lv
1. 過往8集既人物像同果林對應既部分
2. 對第3 4 5集呢3集既回應
3. 牙菜同果林既對比
4. 主線+今集首歌
好似遂個位都可以寫番成千字

所以唔係動畫支離破碎
佢地成班涯過每月投票個虛無期
個革命情感無得追
講到尾都係人問題
你唔會覺得牙喜係痴返黎
我琴日打琴一半都收左手
但都已經咁撚長
打埋另一半
杉仔解左劇情果part啦
我寫左2行就停左
寫返後面d主要想講嘅野
琴日一做到後台喊果part 田中就即刻出tweet
我想搵返訪問source發現根本就冇呢「一篇」所謂嘅source
而係一路走來佢地9個人係唔同場合唔同時間發表嘅感想所砌成嘅碎片
最後嘅結晶就係上面post果段twitter對話
呢一d痛苦已經成為左佢地成個career嘅一部份
如果你唔係其中一份子 你唔會講丁同樣份量嘅野
呢個就係仲間でライバル 呢個與其話田中仁嘅故事
不如話係9個人一齊所嘅故事
再講下角色嘅推進。果林同其他8人好大差異係其實佢一路都冇咩煩惱可言。相比起想打開心房嘅rina,想展現自己可愛嘅kasumin,又或者相比青梅竹馬見到自己成長嘅步夢等等,果林相對非常單純。

佢加入嘅原因除左陪艾瑪之外,佢都同垃圾game一模一樣,佢由頭到尾都只係想做全世界嘅焦點,佢想要一個更大嘅舞台(得啦唔好再屌我雨了,口臭)。佢一路都擔任觀察者嘅原因,因為佢一早已經比其他人走得更加遠,個心情其實就好似你滿lv帶d新手朋友打機咁。然而正正因為呢一種自傲,「我經驗豐富」「我本應比你地所有人都做得更好」,你好自然就會因為身份嘅落差而唔想比其他人見到你嘅脆弱,而當真係出左事果陣,自然「飛得越高,跌得越痛」。

題外話:

呢一幕本應係冇可能係LL嘅世界出現,當你睇到嘅時候已經好直接咁感受到呢個故事已經唔係當年美好嘅童話。時代唔同了,希望唔好再將3個系列拉埋一齊睇。

Starlight同wish係一pair相對嘅歌,starlight所顯現出嘅自信,正正就容不下wish嘅軟弱。同此同時,當你戰勝唔到呢個脆弱嘅自己,你就唔會有呢一份自信。今集呢一個「戰勝自己」嘅方法就係等其他9個人為自己分擔,呢一樣野係今集第一句就好清楚就樣講左比你聽。所以點解話今集點解成集都唔提starlight,又或者點解完全冇提過咩「sexy」「跳舞」呢一d本應係果林嘅角色核心嘅內容,就係咁嘅原因。
朝香果林

真係好鐘意呢幕
同好會9個人排番一條直路出黎
去幫有路痴屬性既果林
再回應番第4集個標題
拍手再代表番過去每集講過既內容
同好會間累積出黎既野
引領番果林出答案
個鋪排真係smooth到
拍手個次序仲有電擊組彩蛋
應承我 12點之後唔好再討論21章以外內容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞