虹ヶ咲学園スクールアイドル同好会愛好者交流區暨動畫討論區(16)我永遠支持田中仁

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
在房間那幕真係好正
是我,是我先,明明都是我先來的……一起回家也好,一起吃飯也好,還是喜歡上那傢伙也好, 為什麼你彈琴會這麼熟練啊!你和雪菜彈過多少次了啊!?你到底要把我甩開多遠你才甘心啊!?第一次,有了喜歡的人,還得到了一生的摯友,兩份喜悅相互重疊,這雙重的喜悅又帶來了更多更多的喜悅,本應已經得到了夢幻一般的幸福時光,然而,為什麼,會變成這樣?
如果比步夢知埋佢日日係隔離屋彈せつ菜首歌重得了
雖然只係認識左你3個月
但係呢段時光我唔會忘記
小妹
睇到夢菜去買野飲 差啲懷疑自己唔係睇緊LL系列
一直好驚雪菜會死
我又中
我要死了
於鋼琴室內
雪菜差d死
係合宿果晚, 你同牙侑做過d乜黎?
冇, 我地咁啱撞到咁解 帽事嘅

你果晚, 同牙侑搞到好夜wor, 搞咩黎呀?
冇, 我同牙侑做野做到好耐姐
如果係深夜番,可能已經搞埋

呢幕真係速龍教科書
一野撲埋去cool頸再壓住佢

我好興奮啊
我好興奮啊
唔敢打感想
驚有生命危險
其實中間同學生會溝通果度寫得好好
但後面真係太恐怖 搞到冇人理
冇計
成集都係睇住自己老婆比人搶左
到雪菜去挑機
之後上房大爆發
步夢沒有輸
雪菜都已經不在了
是步夢贏了!!
感情問題個人一律建議分手所以我都係總結下twitter點睇,唔好殺我。同時呢d野冇正確答案,你當然當諗多左,希望唔好信晒亦都可以講下你點睇

呢一塊野相信大家都唔會陌生,就係第一集步夢係唱完Dream with you之後主動送比侑。對你同我黎講,呢一塊係一個裝車飛嘅卡套。然而對於鼓起勇氣唱出載住十幾年心意嘅Dream with you嘅步夢而言,呢一塊野代表住佢當下嘅決意,佢地兩個人黎講就唔再係一個卡套。

由官方出嘅goods我地可以知道裡面裝住嘅係東雲往來學校嘅定期券,亦係佢兩個住嘅地方。呢一度代表住步夢希望每一日都一齊出門口一齊返屋企嘅希望,所以先將呢一塊野送左比高咲侑,至於「我想同你一齊返屋企」代表d咩相信唔難理解。呢度重未完,下面繼續解釋。

有住呢一個希望嘅步夢,今日就係一向出雙入對嘅車站(睇返站名同上面張車飛)目前住侑離開,目的地係同另一個女人一齊嘅地方。與此同時,定期券代表住只可以坐呢一條路線,呢度有兩種講法,第一種係步夢只能夠係高咲侑一齊嘅呢一條路線前進;另一方面,佢亦只可以被呢個框限死左,冇左侑,佢就唔可以再向前。

中段RINA食嘅餅乾,可以見到彩虹上面痴住綠色嘅粉紅色比人食左,係一條唔完整嘅彩虹,似乎已經暗示緊接下來會發生咩事。

步夢係部室訓著左終於等到侑同佢返屋企,佢一路期待嘅係侑會講出一句「我想同你一齊返去」,記得上面講過咩嗎?係呢一度相信不言而喻。可惜一路上侑就一路雪菜雪菜雪菜,係呢一度出現嘅路牌表達左兩個人嘅內心已經向住兩個方向咁樣行。

侑叫步夢去佢屋企,話有野比佢睇,當下講完呢句之後馬上出現左逃生口嘅公仔。係呢一刻嘅步夢,唔希望面對事實,侑心裡面有另一個人嘅事實。由侑一路以黎嘅舉動正常人都會諗「你條仆街又想雪菜雪菜架啦」,步夢呢一刻就真係想「逃生」。
第一集嘅圖片,大家對比返今集真係直頭兩間房黎,咁你可以想像下自以為了解侑嘅一切嘅步夢係久違咁踏足呢度果陣又點會唔激動?

呢一度除左咸濕野之外唔難見到步夢夾住佢對腳係想講你唔好再行前了,因為就好似第一集咁,侑實在太快,佢就算幾努力都好都追唔上了。
又可以refer返呢一度
你可以話 屌佢咪又係拖成集都唔撚完?
但你可以睇步夢發完神經之後侑嘅第一個反應
唔係想解釋 唔係想說教
直接一句「不是」就推動左成個劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞