『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊

1001 回覆
75 Like 6 Dislike
子女2冇bno, 點會可以自己去英國
Normally live in HK

咁我想問,有加拿大護照但長期係香港
係咪就冇份申請bno visa
ordinary residence好似係問你攞Id card 稅單之類文件去證明你真係住係嗰度
應該唔關攞咩passport事
thanks
有無BNO連登仔可以幫忙簽呢個petition

https://petition.parliament.uk/petitions/554372
求教如果申請LOTR 係咪一定要已經買咗醫療保險先會批
請問如果兩夫妻都有bno無小朋友,係咪可唔可以分別以個人申請bno visa?定係一定要用family型式一齊申請bno visa?
老婆要搞掂公司既野遲幾個月黎
Individual is ok
D人講到一家人唔一齊申請就唔得,甚至影響之後申請居留權同埋入藉
我都想自己去settle 好先接老婆過黎,起碼租好屋先開左銀行戶口先
一家人需要同時申請 只係因為唔係全家人有BNO

所以如果全家人都有BNO 就可以獨立走
2個都有BNO就自然可以當兩個個體咁申請
一家人一齊apply既case講緊1/2個BNO帶N個過去
留名
英航/維珍
你有BNO先得
唔洗
呢個基本野,有
冇關係,三地都可以多重國藉
https://youtu.be/1o4WgrOnebc

即係佢fake news
每次申請visa嗰時都會申報 同埋每次入英國境都會問
咁如果我老豆老母各有bno 加個未成年既細佬
係咪一定要一齊apply?
唔好亂up啦你
你show到你normally live in HK 咪得囉,關你加拿大籍咩事?你有稅單,address proof, 公司信等。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞