『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊

1001 回覆
75 Like 6 Dislike
請問呢種dependent 係咪要23歲以下?
屋企得97 後阿妹冇bno
但兩老藍 唔會走
如果證明到我供養阿妹係咪就可以當係sister highly dependent? 有冇人知要交d 咩?
唔係
基本上只有嚴重殘缺、無能力獨自生活先得
問你細妹想斷手定斷腳
其實依家問類似問題,係無人答得實!無人知究竟英國到時有幾寬鬆,如果照以往一般做法係從嚴,你見移民法規幾嚴格就知,但bno visa講明逃生門,似乎有好多例如或寬鬆地方。等下年有得申請,開始有先例,先知道究竟你個例子得唔得,或者你到時申請做先例囉!
呢的 case 開頭一定容易批好多. 只會一路收緊特別係老人.
可以照試都係250 pounds , nhs 可以退返.
但文件一定要足.
其實immigration rules HK 49.2寫死咗,唔符合一定唔批。
有冇人係英國申請LOTR?
大概等幾耐到?
而家Lockdown唔知佢地有冇開工, 交左online application但連appointment都冇得book唔知點俾documents佢
keep所有online application嘅申請紀錄
想問下
成功申請LOTR有咩PROOF? 我入境個時唔肯定自己有冇申請到
THANKS
佢有吸leave to enter for/until six months個印喺PASSPORT
即係我申請成功左可以打工?
THANKS
睇#1
除左PASSPORT個印 冇其他DOCUMENT PROOF?
點解要其他DOCUMENT PROOF
唔知...好似好兒戲咁, 得PASSPORT個印
入境個陣IMMIGRATION佢地主動幫我搞左LOTR 我自己都唔知-.-

所以有個印就得左?
VISA正常都係跟PASSPORT

唔係好多地方有身份證
【突發】 加拿大宣布香港新移民政策
https://lih.kg/goiFPS
無錯,一開波咪照申請,英國佢哋都未決定到究竟可以點寬鬆,依家講逃生,咪試咗先。
有冇巴絲打用LOTR入咗境之前申請到NI number?
而家job centre唔開 打上去熱線啲人又話揸BNO啫係British 一定要face-to-face interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞