『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊

1001 回覆
75 Like 6 Dislike
Youtube有人呢幾日去到 多哈轉機 你可以search下
想問下visa申請左之後有冇話最遲要幾耐之前過到去咁?
Visa申請既時候會叫你填出發日期 之後痴係passport上面既visa係你填既出發日期前10日-1個月後(武肺期間變咗3個月) 呢段時間內入境 入境後10日內拎brp就ok
等條文, 可以參考其他VISA
BNO visa 講左會用e-visa,唔會有 vignette
所以真係唔好靠呢度啲料去做決定
e-visa 呢樣野寫左喺website 好耐....
你的資訊很有用!
諗住一人出發
睇過下曼市
都見到幾多建築物起緊
市中心睇落幾有活力又未到倫敦生活水平
有無巴打分享下曼市
THX 巴打但最遲出發有無邊度睇得到
睇過下GOV.UK 唔見有
定係等佢今個月仲有update / 1月31開先知
果個只係部份VISA做法
等31號啦 咪聽人鳩UP
其實直到今日,連網上申請程序,表格點樣都無人知,其他visa個申請情況都係參考嘅啫!我估31/1當日,申請網站同一時間數以萬計bno visa申請人湧入,分分鐘down 機添!其實咁耐以嚟,內政部份指引都仲不斷更新中,未到31/1都未知改成點,等多陣啦。
了解 THX BRO
因為呢樣野幾影響出發上嘅安排所以想問清楚
所巴
會一直關注
根據已經公佈嘅資料盡量準備好啲文件先。
到時就算有新增嘅要求,準備上嚟都冇咁緊迫。
連英國政府 BNO Visa website 嗰度嘅英文
連登仔都可以理解錯
仲未計隔離post 啲人搞BNO 副簽拎住封回信都睇唔明
就知根本無法討論
樓上有條______ 應該無睇過幾百頁英文嗰份政府文件
裡面有某啲基本要求, BNO Visa 同其他visa 係共通
上黎派膠撩交嗌就OK
認真就咪喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞