『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊

1001 回覆
75 Like 6 Dislike
早兩日歸左家了 希望係到見到大家 祖國無限好
遊走下先 邊到啱就邊到

請問如何選擇data plan?
activate SIM
choose plan
login & pay
自己係香港做普通文職, 有心理準備去到英國應該搵唔到office 工, 預左做倉務, 收銀

雖然自己覺得生活到就okay, 但又諗依d 工做一世老左係英國退休點算....
你拆開封信,睇咗入面嘅嘢先問啦。
想問如果帶兩百萬hkd 過英國,
最方便途徑係咪英國開戶口再香港電匯過去電匯?
或 係香港開離岸戶口先? thx

邊個好? or仲有其他方法?
最穩陣係香港開佐離岸戶口 之後用銀行內global transfer 服務

至於換英鎊 睇你信唔信得過啲 網上證券行貪好啲匯

或 穩穩當當去銀行換
大貓開premier再離岸開英國大貓,然後global transfer一秒搞掂。
LOTR啲公司唔係直情當請local咁做法?
收到 巴打
你指HSBC expat?
定搵銀行職員開?
唔駛限死大貓 只要唔係支資銀行就okay
有居住/財政證明至少夠在英國生活6個月

即係有住址證明就唔洗6個月財政證明?
同埋想問如果我1月31前已到英國
咁係咪要喺嗰邊照肺?
employment offer or bank statement喎
幾時變咗做residential address㗎
有居住/財政證明至少夠在英國生活6個月

即係有住址證明就唔洗6個月財政證明?
employment contract or bank statement喎
幾時變咗做residential address㗎
搵職員話開離岸戶口
早啲搵 要預約的
都多人排緊隊
thx ,洗唔洗網上升左premier先?

見放一百萬係到就可以網上升級
比月費升級咪得
即係點?
升,升完約開英國戶口。開完唔想keep就downgrade,或者英國戶口keep 5萬鎊繼續premier。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞