『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊

1001 回覆
75 Like 6 Dislike
我上年10月做
約就好快
約到幾日後做
不過約實個時間都無用
去到原定時間後兩粒鐘先到我
又多人到唔夠位坐
又唔敢落街行一1陣
局住罰企
但又好多人迫住喺度
企邊都阻住人
唔係去又阻住哂,一定好多呢批人。相反,有心去,計劃好既,又怕阻到人
未婚伴侶可以點proof normally live tgt
上邊有巴打分享過
好似雙方都要有幾個住址證明(銀行、水電煤etc)
租約+幾種bill最穩陣
仲要最少2年6封3個源頭寄出
好似話會嚴肅處理「同居」關係
現在要開始搵英國工了
利申: 美國既經驗
巴打做開盛行?

有朋友公司可以internal 係英國開個post比佢但人工計返匯率同稅少咗2成

佢話想係香港做多幾年儲多少少錢嚟英國搞生意仲好
巴打做開盛行?

我嗰啲粗重嘢嚟架

有朋友公司可以internal 係英國開個post比佢但人工計返匯率同稅少咗2成

如果 internal 開 post, 你既 friend 既僱主如果無 NI 號碼和 BRP 身份證可唔可以請人, 如果佢咁都肯請就 1月31日 之前就要飛去英國 LOTR. Otherwise, 就要申請 BNO Visa, 樓上有巴打預計過最快都要 3 - 5 月份才可到步英國

佢話想係香港做多幾年儲多少少錢嚟英國搞生意仲好

我自己覺得如果過咗 30 歲就唔好創業喇, 搵份工做好過喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞