『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊

1001 回覆
75 Like 6 Dislike
成班友係到鳩點人
一個人點解唔可以攞兩個visa呀
申請乜9 visa都有預你switch from one visa to another架啦
再講人地肯俾錢係你身上sponsor tier 2 你仲有咩好驚
on99 有tier 2都係到阿支阿左
LOTR 同 BNO VISA都係合法工作簽證
點解你自己都睇唔起自己?
我年中寄 啱睇返原來9月寄咗封email畀我話疫情關係取消咗我申請 請問點做
想問呢...
我有BNO (2x歲), 有無機會可以帶埋爸爸媽媽 (無BNO) 同埋細佬 (小學生)去英國?
Dependent route係咪好難申請?
訂Airbnb 同機票,大家會早幾多個月去做?
等足4個月
哇 咁多野搞.... mola mola
咁會唔會check埋老竇老母資產? 係咪要賣鬼曬/轉走曬啲資產?
邏輯上你最終嘅Visa只會係BNO Visa(其實可以直情當綠卡簽證)。我只係用常理同可能睇漏,點都要等b.v出詳細條款先100%知。

1. 早過去嘅用LOTR入境已經有無限制工作權,重點係同公司講唔需要sponsor都可以請,公司可能仲未明咩叫LOTR/BNO VISA,你要自己解釋。等b.v出再轉過去,轉完無必要亦常理黎講唔會批到T2。

2. 遲出發,直接b.v過去做嘢,重點係唔洗sponsor都有工作權。

3. 除非你自己係都唔搞b.v,咁就可以用T2,當正常咁搞/搵自己黎搞。
唔洗check
父母要證明病到要人照顧而香港又冇人
自己上英國政府網站睇 人哋寫得好清楚
或者有可能改 但係真係中六合彩咁
梗係得啦 你有齊文件自然冇問題
今日見youtube 原來coco哥成家已經到左英國。
lotr其實係單程定來回機票先得
點both
又話來回人地先當你旅客先申請得
d youtube片睇到我頭都大埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞