『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊

1001 回覆
75 Like 6 Dislike
起身之後,發覺自己處身係2047年還是番佐去上世紀50年代
岩呀 一係就唔去一去就比5年啦,都預左長住
係仲衰過上世紀。
23/4年,已經玩完
49年既上海
lm
如果而家唔過去LOTR的話,等到31/1 開始申請BNO visa係咪visa未到手唔可以開始搵工? 係咪要估佢起碼搞幾個月。。姐係4-5月先可以開始搵工。。
都無人知佢批visa快唔快,好難估
明,所以個重點係 。 係咪由申請到visa到手期間都唔可以做野
有可能架,咁咪申請完批左先過去
係香港辭左職了。。 所以先咁煩
香港打住散先囉
冇lotr status backup嘅話的確唔可以做嘢
第三點其實即係要幾錢完全無講明
working holiday visa 就二萬幾,上面有人講工作簽定唔知咩就幾萬蚊

FF only:佢唔寫到明我覺得你唔係真係太窮佢都會比你入嘅
如果依家走得,就即刻動身過咗去先。至於個visa要批幾耐,一日未到31/1都唔會有答案。咁你就要預算一下,個申請程序係要審批,定人工智能,純粹啱文件就批唔經人手?唔經人手就好可能快啲,要經人手,你估當地會有幾多人返工?定還是呢啲申請可以WFH都能完成?究竟首批會有幾多香港人申請?五千定過萬?排隊審批個時間,就係睇申請人數同人手,生手熟手同個案複雜程度等。至於有咩參考,之前英國報導,5分鐘批一本bno,佢哋每日返8粒鐘,你可以參考嚟預算一下。仲有,希望唔會人多到down 機!
講返清楚啲,係平均5分鐘批一本bno,唔係每個pe用5分鐘批一本。
對唔住,再更正,應該係平均一分鐘批出5本bno,當每日做8個鐘。
我都諗緊應唔應該過左去LOTR先,不過又怕係個邊搵唔到工然後有好長employment gap ,而家都有少少interview
巴打有無響英國生活過?
如果無真係建議你用visitor 嚟咗先

覺得真係適合自己先再係英國apply BNO Visa

好同意之前有巴打講
為移民而移民 無做好準備就走 唔會比你選擇留返係香港好受
有,住左7年。 好清楚英國咩環境啦所以連工都遲埋
有無人成功係公司Internal Transfer 轉到份工過嚟?

識得有個friend 煩緊轉唔轉
因為同一個grade 但嚟到要減少少人工同比好多tax

佢話寧願打本出嚟搞生意
咁去馬啦
快D嚟咗settle down 好先
好撚窮呀巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞