食素的人 是不吃 新餐肉、新豬肉

349 回覆
38 Like 531 Dislike
咁老實講我都無見過動物會打疫苗。

所以你中意五歲死於天花,
定係四十歲死於胃癌都係你個人選擇黎嘅。
請勿把人造肉當作素肉,純素食者腸胃根本受不了。

素食食到變咗另一個物種?
一聽到五歲死於天花就知你弱智,天花喺世界已經絕左種,淨係lab先會搵到
好多食肉嘅人一樣要食好多補充品,我完全唔理解你地個邏輯係咩。同埋點解你地覺得補充品係壞事?

日本買到成巷成市嘅 酵素,B雜,維生素C,纖維(賢者之食卓etc)等等補充品,你地唔會以為係由素食者支撐整個市場掛?

你地覺得肉食者唔會食supplement,有無考慮過係你地對於營養需求認知不足咋?你地上一餐中午係燒味飯定係西蘭花炒肉片?有幾多纖維?足唔足夠?最近腸胃點?
問下自己先啦。
我返回食肉前,我才食齋鹵味來適應,之後才食肉。長期純素食者食人造肉,一定會有問題,不是嘔吐就是瀉。

條友外星嚟架
我出生到十幾歲都食素,轉食肉完全唔會好似佢咁講
九唔搭八
世界上根本再無天花,我點選擇有呀?
你就真係九唔撚搭八啦
好好喎有心,超撚健康,無食過supplements

咁點?
比你食足三十年素菜個消化系統都唔會由可以消化雜食轉為只可以消化素菜啦
自己心理過唔到姐,係到扮科學痴痴地
你係get唔到人重點講乜,
我都唔打算同你拗埋啲口水交。
嘩,柒撚左就“我唔同你拗”

肉撚酸到
選擇天花

真係笑撚到咳
呢度都見到你
永遠都只會見到 vegan 企係高地係到嘈呢嘈路
得vegan撚去牛扒店屌鬼,從來唔見正常人去拆齋鋪
其實最多都只係會嘔或者疴吓肚。
試過一次都唔會再食,根本唔會有佢講得咁誇張嘅情況出現。
on9
講到自己個胃特別清高咁

利申 食素
根本食齋嘅人係退化左既人類
食舊肉都肚屙
仲要出篇文喺度嘰嘰趷趷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞