食素的人 是不吃 新餐肉、新豬肉

349 回覆
38 Like 531 Dislike
on9先食素
成篇野無重點唔知做乜鳩
咁又點
植物一樣有生命
想唔殺生應該光合作用,或者食無機物
鳩up
蛋白質大諗把豆都有啦,洗乜額外食啊
大把女既vegan youtuber食左純素4,5年身體就開始出現問題同停經,結果要食返肉,仲要同fans道歉話係醫生叫佢食返肉佢地先食,希望d fans唔好嬲
男既就可以撐耐d
經都停埋
物兢天擇
如果製作公司嘅人有殺過生又點
你地都傻傻地

大把午餐肉,神早
同咩新餐肉一樣
完全無肉成份啦

100%豆成份加香料防腐
人類大腦會咁發達都係因為食得肉多
同有腦既人先可以去打獵
我同意多菜少似
不過唔可以唔食肉囉
未食過,咁到底係齋定係肉?
Vegan受唔到素肉嘅話Linda McCartney Gardein嗰啲咪要執柒咗佢?大把vegans食
作者由食肉轉食素再食返肉 以為自己參破紅塵
寫篇廢文出黎亂鳩噏成功分化
自己一個人想代表成班成素嘅人發言
我夠識得食素嘅人成日食新餐肉 新肉絲
咁係咪代表全部食素嘅人
其實人地無講錯 只係呢度啲人嚴重偏見致文盲

素食者係有素食標準 個標準唔係威 係唔同級數素食者有特定要求 好多純植物食物素食者都唔食因為適應問題

講清楚幾好 好多濕鳩見有新素肉就係咁整俾啲素食fd 但人地根本唔食得

人地都無話素食係威 素食識食係維持到健康 煩唔煩2人地既事你理鳩人
識個人食齋 但成日去搵呢D新式素食黎食
之前食過beyond burger
其實食落同真肉差唔多, 係乾左d
你假設所有食素嘅人都係單純為咗唔殺生?
ON9,佢憑咩定義哂所有食齋D人
有D人純粹為唔殺生食素
咁果D人就會食人造肉囉
好多食素嘅特登去問有冇蒜嗰啲個作者又知唔知
其實兩樣野黎 對食齋黎講多左款素肉對佢地黎講係叫做多左樣野可以食而唔係為左滿足食肉既慾望
利伸: 食過齋一排
我又諗起有對素食鬼佬夫婦
唔俾個BB仔飲奶要佢飲椰子奶
之後個BB仔營養不良死撚咗個單新聞
唔夠纖維嘅人一街都係,
你幾可聽人講唔夠蛋白質?
唔好求其睇啲戰素食嘅fb page就當真啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞