食素的人 是不吃 新餐肉、新豬肉

349 回覆
38 Like 531 Dislike
仲有乜撚嘢叫certified chief executive? 低學歷就死撚埋一邊啦
同你講都嘥鳩氣
鑽牛角尖
屌你啦,柒撚左就牛角尖,面皮真係九尺厚
我開個on9jai.org certify你係戇鳩仔
記住唔好有異議
ok無異議,你快啲開,唔開死全家
On撚9 弱智嘅人果然係最大聲
今晚即刻用包Omni pork整咖哩吉列豬扒

利申 vegan年半
運食午餐肉都有阻膠世界完了
小學教埋啲咩食物金字塔害人不淺
素食撚好撚多奇才 分化撚
有去FB 素食青年睇就知
有人開心 Share. 左某餐廳有素 menu或者自製素食
樓下就會有分化撚全面進場
有蛋有奶有芝士 vegan 會屌你做咩唔戒埋蛋奶呀
知唔知雞生蛋 牛吱奶好撚慘嫁?偽素食

然後佛教撚又會走入黎話呢個唔係素 因為有五辛
然後開始發表佛教偉論

仲有麻煩撚 屌人食人造肉齋口唔齋心 食人造肉等於鼓勵人食肉 唔環保 餐廳處理過肉之類

屌你老母成班智障玩臭曬個 Group
間唔中又po 下支那人虐待動物片叫人食素
成班都痴撚線 光合作用算
Stephy?
舊餐肉都係咁
唔同人有唔同既動機食素,有d人係因為人道原因食既咁唔洗殺一隻有痛感既生物都冇違反佢食素既初心。
因為道德而素食就好似信宗教咁,
無灰色地帶,無討論空間,
依啲人係可以惡過狗
係你地閱讀理解有問題姐
我話肉污染量高,無話過唔應該食
我一個人分別回你地五六個人,個個抽秤唔同野又各自以為我回緊你地
咪以為我遊花園
實際上只係係同一個議題 同一個論點係不同角度嘅論據

不過係我錯嘅,中學小組討論話要傾曬一個點有共識先可以move on架嘛
無就你地節奏咪理解唔到咯
提出一啲新嘅思考角度,開放討論下,就比人話我收錢、逼人食補充品,逼人放棄食肉。好似我幾個網上留言有權立法咁。

講一句就勞氣,郁啲就誅心論。
係依個post留言我更加深刻感受到連登仔係某啲議題(素食,女權etc)真係惡過藍絲。

係個熱愛圍爐嘅論壇想正經討論係我嘅錯
唔玩了byebye
同咩議題,無人想討論食品安全,死撚開啦
新餐肉狗都唔食wo
俾狗都唔食啦
尋日專登去m記試左,同真肉差好遠
我食麵筋好過
唔好幫襯金拱門啦
話食素唔夠營養班撚樣咪9up,我大祖國同胞剩食泥同樹皮都夠料砌掂班洋鬼子
新餐肉好難食
食屎師
人係食雜食 點解要食素
吹緊新餐肉班友
都係做左商家佬水魚啦
搭個棚話有益環保
就去買貴過真肉人做化學野

近2年做人做肉班初創股價爆昇
其實大把係大陸公司黎
大陸依家就搞緊全國供應人做肉
變相強逼你賣果隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞