食素的人 是不吃 新餐肉、新豬肉

349 回覆
38 Like 531 Dislike
佢地應該食返自己既屎先夠環保
素食者應該唔會插花。
食蟲咪得, 新乜春餐肉.
最撚癲係單新聞個後續係佢地又生多個,個老公已經同佢離婚兼戒左齋但個癲婆仲諗住繼續希望個男人會搶返個b去養
多謝素食者比我可以安心食多d肉
齋鹵味炸野多油到

你話雞胸魚肉雞蛋都可信d
已經有研究指出植物有痛覺神經
所以收割的蔬菜都唔食得
而家新鮮豬肉好撚貴
整個肉餅都要買三四十蚊肉,仲要係支那豬
其實已經唔係差好遠
類動物蛋白質?
新餐肉個質地都係豆皮咁,邊忽類動物😢😢😢
真係唔會食假肉,有怪味,加上啲油令我作嘔……
即使我食人造肉都係好奇
1塊之後唔會食(其他俾人)
主食係天貝,放入飯煲焗不知幾好食
素食塔利班都忽忽地
為左唔食「肉」 人類自行代造物主創造一種無肉類成份既「新肉」
要食幾多豆先夠kg x 0.6g嘅基本蛋白質
點啊 食新餐肉又唔可以當素絲啊?
一齊鬥素囉
https://youtu.be/iV4x7pg0bCo

其實係唔係要全素係個人選擇,我就唔係。
但肉類飲食究竟有咩問題都係要面對嘅事實。
唔係hehehaha屌吓素食就可以面對到。
食幾撚多supplements你唔拎出黎講?
正常人有team營養師跟住每一餐?

拎個extreme case就當真理,trump中肺炎夠24小時好返,咁係咪個個七十歲老人家都唔驚肺炎呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞