ASUS Zenfone 討論區(8)

984 回覆
8 Like 34 Dislike
岩岩買左部zenfone7

有冇人覺得個開機制好似好易壞咁
多謝支持牙石
話時話, Zenfone 8(細機)係咪好易過熱
有,所以盡量唔按落去
LOCK 機用 DOUBLE TAP SCREEN OFF
"smart launcher 5" 付帶功能,原裝都好似有....
頂你個肺個制得中間禁落去有質感
所有用s888嘅都係電子垃圾
用緊zenfone6嘅up左an11未?
我仲未敢up
888, 你話呢
有邊部888 唔係變噴火龍
做咩咁睇唔開
寧願佢降grade/出多部差唔多spec嘅中階機用7系cpu,一定即買
5II囉
我就係最想要細機
好討厭大機(高過15cm),又長又重
8個size真係perfect

btw 888+/895係咪又係***做,係嘅話好大機會又係失敗之作
你要等TSM
分分鐘2022年下半年後
其實只要唔係噴火龍
都仲可以接受既
又睇下888+有冇改善囉
而且9又未必用888+, 可能895呢
tsm真係唔生性擴大唔到產能
888應該本身design有問題,如果888+都係base on本身個設計,咁就真係期望不大
888 都係超頻出黎
基本因素冇乜改變
最主要問題係over heat
你搞得掂冇超熱咁未得囉,話知你點搞掂啦
市場而家係唔接受超熱降頻, 新product 廢過舊product
大家,點睇rog5s
聽講s888+同s888表現差唔多
我跟外面人講 「幾時ASUS變成電莖手機界嘅小米」
幾個月前係咪出咗三個型號,依家又推多個兩型號,但價格依然高企。乜ASUS咁自視過高,定勢要R爛電競手機同自己個朵…
做多咗喇
仲用緊 ZenFone 4 pro , 本身打算出 zenfone 8, 但見到個個都屌粒u發熱真係好糾結買唔買好
呢年888有邊部機冇過熱?
粒U問題
等下囉
一係轉Apple
一係就等888+有冇改善到散熱問題
一係就等895(分分鐘都係3*代工)[咁就要再等下次TSM代工果粒了2023年]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞