ASUS Zenfone 討論區(8)

984 回覆
8 Like 34 Dislike
睇黎zenfone6可以再戰多一年
個結論咪就係佢本身旗艦有插卡 而家出部細機但係冇 本身有需要既人咪唔會揀佢

三叔部S21都俾人彈佢不如S20啦
今年去唔到貨咪再換粒U做9pro
Zenfone 8 8+256GB $5698減500,再用hsbc red 4%回贈= $4991,抵唔抵
mox card 1010 csl有5%
HSBC 簽夠$8000 有額外5%
要插卡咪有rog / flip
其實覺得256GB夠唔夠同有無防水一樣都係睇用家點睇, 個問題只係點解要將樣咁簡單既功能抽起? 算啦9代見
一直用開ASUS既人有一定數量都係貪佢仲有真三卡包埋個SD SLOT, 咁今次佢賣點係細, 留意得既人有番呢個期望都好合理, 而會留意細機既人正路就唔會睇大機, 唔買佢最多都只可以睇5III 而唔係果2舊磚好不.
兇宅應該都有真機可以撚下?
上次差啲想買部7,但落舖撚完之後真係頂唔順太大舊又重放落褲袋直頭拉到條褲側埋一邊
呢單仲ON9, 把口話回饋舊用家, 但實際上完全無額外既野變左慳番你轉售呢個動作, 好想知公司邊個諗D咁既鳩野.
早幾代都有
呢樣野就好似 抽走3.5mm 一樣
轉其他廠先囉
想試吓部8有幾細部
都唔係呀即係舊用家直接減500/700
呢樣算係咁
對個無線耳機完全冇興
ROG邊代有插卡?
flip就更加唔好提 買佢不如買番減價既7PRO

其實你明唔明個問題唔係用家點用
係間廠既路線問題 你出部細機想打細機旗艦市場
但你個方向唔夠明確 你又唔似APPLE咁佢想推你買iCloud
你一係就6/8+128之後直上12/16+512 夾人買512大機
一係就SONY咁 3部都有插卡 3部都128 你要咩SIZE自己揀

而家佢呢個斬件式我覺得佢失敗在 部flip擺到明就冇設計過冇改進架喇
部細機你抄功課得黎點解唔抄曬佢
其實同當年開始冇得換電一樣
有人覺得多鳩餘 有人覺得好有用
每個功能總有人覺得好有用
有人會覺得冇用
所以有時cut唔cut某功能有爭議係好正常

不過問題係如果咩都cut哂
又唔見得部機/間廠本身有咩過人之處
每cut一樣功能都趕走一啲客
商業上就站唔住腳
想問用888 cpu會唔會有伏
之前好似有災情
用緊S21, 明顯會自己發熱, 但唔見影響日用操作
岩岩係yt睇台灣既開箱,好神奇地係送蛋捲
重點係有附送刀片
想知個熱度會唔會放褲袋會覺得辣/用啲app睇到幾多度
夏天嘅話呢係非常大嘅問題
辣到腳又減低部機壽命
我答你, 會, 辣既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞