ASUS Zenfone 討論區(8)

984 回覆
8 Like 34 Dislike
S20+既話 我會要ZF7pro
note鳩轉7pro
係幾正,不過部機係重,同埋打機freeze app過幾次
曲mon已永久blacklist
7/ 7pro 係咪made in taiwan?
made in 東莞
吓,牙石唔係mit架咩,咁mit嘅機係咪得返htc
zenfone 3用家2016年用到而家表示咁多年都冇事順暢
原本都一路睇緊想換7, 不過部3的確完全正常冇問題冇投訴去兇澤撚過部7 pro, 基本上係3樣野令我卻步: 價錢貴, 冇3.5mm, 太大部/重
不過除此之外其他spec真係一流

其實想佢出番之中價機比我呢類唔追求spec只求穩定+價錢3/4000既用家
依家減咗價唔算貴部機對得住個價錢
其實我都明
比著同樣spec其他廠一定賣更貴
應該係話我呢D中階用家唔係太想花大錢買D唔太用得著既function
我唔打機只求唔熱, 所以當年揀左zenfone 3就係貪佢粒6系cpu技術成熟唔會熱唔驚燒 (再之前用3叔, LG全部燒底板收場好on9)

btw其實佢兩隻色有幻彩效果, 好似好少人講, 但我覺得堅靚, 其他牌子都好似唔多見
睇見格離果粉post D人成日對住唔同顏色打晒飛機真係得啖笑. 黎黎去去咪又係純色, 咁多代真係冇一隻色覺得靚, 平平無奇. 如果呢隻幻彩色係iphone出現, 班友應該可以打到射埋上moon
個幻彩低調得嚟好撚好J
冇換過
咁老實而家粒電用啲app check係得番70%
不過因為長期喺公司有得叉電所以我都冇乜感覺
假期出街都仲可以全日番到屋企有20%左右唔洗用尿袋聽落好誇張,不過佢本身有個function係我冇開Mon唔知幾多分鐘就同我熄 data。唔開data真係堅慳電
同埋一直都盡量唔比粒電低過4/50%就叉,叉都係去到97/98或一到100就唔再叉,以前睇啲文講係咁樣保護舊電唔會咁快打柴,所以可能都有關。而家啲電仲洗唔洗咁煩就唔知了
7Pro CSL/HKT 員工價5488抵到喊

Csl
我寧願官網買
官網要6098
員工買係咪有quota洗唔洗綁上台
5488嘅pro又真係好吸引,街客買唔到呢個價
有員工證就買得,唔駛上台唔駛本身用緊csl
我發現熄咗自動下載wts 嘅相落手機相簿之後,好似又無得選擇性地download 相落手機到搵極都搵唔到粒掣喺邊
view in gallery真係得view, 係無得save的
巴打係員工?
上網睇過片, 佢自拍 銳化得比較厲害, 用緊既師兄 有無呢個感覺? 定要美肌自拍就ok?
asus死忠

終於由zenfone4 換到 7pro

其實部4 除左電池健康度之外
完全無問題

跌極都係機背邊位崩左少少

之前喺臺灣論壇見到有人講呢兩個設定其實會令到部機冇咁慳電, 係咪真係會? 有冇人知?
有冇巴打換過電
依加部5z 半日都用唔到
想知要幾錢同要放幾耐
個人認為美咗肌都銳化得有啲勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞