ASUS Zenfone 討論區(8)

984 回覆
8 Like 34 Dislike
btw flip反而冇ois又冇3.5mm冇ip68
8就冇sd card
究竟佢啲定位想點
乜可以插sd card真係咁緊要咩
死機嘅話你乜撚都拎唔番
咁死sdcard呢
你啱呀
所以呢個係分散風險唔會一死就冇哂
當然定期backup都緊要
其實係因為佢用s888(三叔制,唔係台積電),年頭屌米嗰啲已經有好嚴重嘅過熱問題,咁會唔會大減部機嘅壽命,真係好難估
算把啦,而家差唔多全部機都係3揀2,如果比我揀我會要雙sim卡多過要sd card,幾時先有部旗艦機有2+1又唔係好似zenfone 8 Flip咁重
asusfans點睇部機
部8今轉第一次出試水溫又唔俾齊料佢同其他廠打
一係你就出平價D 好似三叔部A52咁俾齊3.5 SD CARD佢黎打中價市場
硬係搞到鬼五馬六咁
緊要 由其是你ASUS本身個BACKUP可以俾你擺野落SD CARD換新機直接套番出黎
我由6轉7PRO 再部7PRO壞機拎去豐澤換新機都係直接用SD CARD抄料
我覺得方便過用GOOGLE同步好多
所以由當年LG G4燒底板開始 已經叫人要定期做BACKUP
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=588&t=6363391

台仔已有開箱同試玩
ZenFone 8 最高可到 120Hz 更新率;如果是 8 Flip 就僅有 90Hz 了

ZenFone 8個犀牛殼樣衰到呢...
佢覺SD卡係廢既2部都唔好俾, 同時佢覺得真三卡係廢既一樣可以2部都唔俾. 3.5情況一樣.

FANS有咩睇法? 屌佢老味執7左佢.
所以佢今次冇sd但用s888又要咁多晶片迫入部細機ip68真係驚佢步LG後塵
呢個又奇撚怪
flip suppose個定位應該比8高,竟然冇120hz,想點
彷彿兩部機係由唔同廠設計冇夾過個啲硬件配置咁
鬼5馬6
學台仔入面講 部野應該叫7.5pro
我就咁睇 佢除左粒U轉左888之外 其實仲有咩分別?
舊年7仔賣得唔好,今年8 flip用埋啲貨尾用賣個殼提早幾個月出部機
部8你話係屌米黎我都信
雖然而家D機其本都係差唔多款
但講真冇咩特別賣點 功能又每樣都俾唔齊咁 好難引到人轉會
其實256gb 仲有需要sd 卡咩
用途多數係for咩?
無用, 所以唔明點解8F加, 應該拎走埋
Asus係咪on9,細mon機既定位根本唔應該係旗艦,部細機唔講重以為係幾年前既舊款
8filp只係配角登場但買最貴,而配置又差過8,究竟想點

700蚊優惠會係乜嘢嚟
小螢幕的才多給RAM
大螢幕的反而不給
小螢幕的給3.5mm耳機孔
大螢幕的反而不給
小螢幕的给到120Hz
大螢幕的反而只有90hz
那這樣買8 Flip還真的不如去買ROG
還真是故意

講得好岩
你睇下格離個post問有幾多人真係會用哂個電話容量
有人512gb都爆
講真而定拍片都4k什至8k,黎緊乜春都5g,啲 file size應該越變越大,一般人可能將會256都唔夠用
Z8 主鏡有OIS啵
不過ASUS都係無multi user login
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞