ASUS Zenfone 討論區(8)

984 回覆
8 Like 34 Dislike
係hoda訂左rog5鏡頭貼同磨沙mon貼
子龍任務
(進度1/7)
今日拎部6同7pro上去
話最快要假期後先會開始整
因為冇主機用 唯有擺低部6 7pro下星期搵部機入曬D野做backup先再拎上去
順便詳細D講下部7pro咩問題
相機一開App會自動翻轉上黎 & 全黑
之後關Apps個鏡頭唔識轉番落去
要重開幾次Apps先會影到野
同埋用其他Apps 例如影QR code signal 係用唔到相機
見到凶宅zenfone 7用hsbc卡做緊~$3998, 抵玩嗎?
啱價就買

都差唔多水尾
再遲d想買都難

好似上次部 zenfone6 edition 30
12G ram 512G rom
跌過落$3500 但係得番先達賣
我就唔敢買了
4000 算抵啦
子龍任務
(進度2/7)
尋日拎完份驗機報告
因為皇家話換機一定要同番鋪頭傾
叫我落鋪頭試下 因為我1x號買 其實已經過左豐澤果10日換機保證
但番工地點附近豐澤個staff好好人幫我照問 問完叫我今日去番買果間鋪頭度搵個店長
最尾今日成功換左部新既俾我
另外想問下呢度有冇人zenfone 7/7pro用犀牛盾既case?
你地叉電果陣用番原裝牛定咩?
因為我發覺得駁gs130叉電 叉完部機個鏡頭位好撚熱下
我懷疑我上一部會鏡頭位出事唔知係咪因為呢個原因
用緊犀牛殼
差電全機都無熱,不過我唔係用原廠typeC線
我都唔係原廠線 但我覺得有機會係因為隻GS130太大力
犀牛殼相機個位又有磁石 可能有D影響到
因為我今日打機轉用普通18W既尿袋打 就完全冇事
但正常部機會分配食幾多 佢唔食火牛就算點勁都出唔到咁多
直接係台灣hoda買野都幾快
寄順豐空運
尋日台灣差唔多4點先寄
原本今晚到手 不過屋企無人改地址預計遲一兩日

以後買套直接台灣買
仲快過我自己出街
後悔買左hoda個zonfone7套
係輕過犀牛 但條邊好撚線手下
到最後而家都係用番犀牛
而家iPhone 11 Pro max 用緊Hoda套唔差 摸落幾舒服
不唔唔排除試下犀牛套
之後Mon貼鏡頭貼Hoda有出既都會用番
套就再睇款做人
改左順豐舖頭拎 已經收倒貨
台灣買野仲快過淘寶
好想轉會全屏幕冇曲面

想問而家用緊 Samsung s10+ 慣咗佢個samsung pay同八達通

zenfone 有冇嘢可以代替到
https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/mobile-payment/online-payment/google-play/index.html
不過唔確定samsung pay果張八達通可唔可以轉落去
出左 11 update
等報告唔上住
睇定D先啦 雖然官方有得降番落10
上左,未覺有咩分別
想問下Zenfone 7係咪唔可以用type-c出HDMI?
想問zenfone 7用家個自拍正常返未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞